www.car.cz
 

Váslav Stejskal své clio v Pačejově pozlatil
     23.6.2006 16:03 - tisková zpráva


Po úspěšném vystoupení na Rally Vysočina si udělal Václav Stejskal tříměsíční závodnickou pauzu. Přestávka ale příliš znát nebyla a blatenský závodník spolu se spolujezdcem Josefem Králem úspěšně dovedli svůj vůz Renault Clio Sport na své domácí Rally Agropa k prvenství nejen ve třídě, ale v celé skupině N.

 

Až červnová Rally Agropa byla pro posádku Václav Stejskal – Josef Král asfaltovou premiérou sezóny 2006. Úvodní soutěže sezóny absolvoval jejich zelenostříbrný vůz na sněhu a ledu, poté dal dvaačtyřicetiletý pilot přednost léčení neduhů a na závodní tratě se vrátil až tento víkend. V mezidobí se svezl jen spolujezdec, když po boku Ivy Víchové úspěšně zvládl náročný kurz slovenské Rallye Matador. Horažďovicko-pačejovskou „Agropu“ si ale už ani Stejskal nemohl nechat ujít, vždyť jí má takříkajíc za humny a navíc společnost EDIKT je kromě blatenského týmu i partnerem organizátorů této rally.

Že ale na první pohled domácí prostředí nemusí být prostředím úplně známým, o tom se přesvědčili Stejskal s Králem už při seznamovacích jízdách. „Spolehli jsme se, že to tady zkrátka známe,“ usmívá se při vzpomínce na drobné ´zakufrování´ pilot.

 

„Organizátoři ale nachystali novou rychlostní zkoušku, mimochodem velice hezkou a těžkou a my najednou zjistili, že nevíme kde jsme a kam patříme. No a tak přece jen přišla ke slovu mapa…“ Zdá se, že tímto nechtěným dobrodružstvím si posádka příděl smůly vybrala, při vlastní soutěži totiž už k žádnému zádrhelu nedošlo.

 

Už od první rychlostní zkoušky nabrali Václav s Pepou dobré tempo a po třetí rychlostní zkoušce se ujali vedení ve skupině N. I přes tlak mladíků se šestnáctistovkami pak vedení udrželi. Ve druhé polovině soutěže se rozjeli natolik, že zvýšili náskok až na konečných 28 sekund. V cíli tak mohli být Václav Stejskal i Josef Král právem spokojeni.

 

„Byla to krásná soutěž a mám teď moc velkou radost, že jsme ji úspěšně zvládli. Závodit na domácí půdě je totiž vždy trochu ošidné,“ pochvaloval si v cíli pilot. Spolujezdec nemohl než přizvukovat: „Po nočním dešti tratě postupně oschly, počasí bylo celou sobotu krásné a nám se dařilo. Co si víc přát?“

Úspěšnou sobotu pro tým podtrhla i jeho druhá posádka ve složení Michal Michael – Michal Pavlíček. Ti obsadili ve třídě N3 čtvrtou příčku a bodovali i ve skupině N. A to přesto, že na druhé rychlostní zkoušce osvědčili závodnické srdce a drželi plyn stlačený až do posledního metru ´erzety.´Dokonce víc než bylo zdrávo, takže za fotobuňkou, umístěnou „zákeřně“ v zatáčce za horizontem, skončili v poli.

 

Ještě před ´stopkou´ se ale vrátili na trať a pokračovali dál. Spolujezdec pak mohl v cíli ocenit bytelnost vozu Renault: „Vyvrátili jsme mohutný kamenný patník, sjeli z meze a mohli dál závodit. Tým asi auto opravdu dobře připravil…“

 

Karel Špaček

www.motosport-review.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pardubice 2006, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose