www.car.cz
 

Pačejov po 21 letech : Josef Semerád se trochu bál, ale vyhrál
     23.6.2006 21:45 - tisková zpráva


Poprvé jsem tady startoval v roce 1985. Dojel jsem tehdy čtvrtý ve třídě A Š120LS a jestli jsem tehdy pomyslel na výhru, určitě by mě nenapadlo, že to bude trvat celých 21 let.....

Pačejov, byl jako vždy velmi rychlý a tak mám radost, že jsme uspěli i na suché a rychlé trati.

Na první dvě zkoušky jsme obuli mokré gumy a udělali si důležitý náskok asi deseti sekund před ostatními. Výživná byla jako vždy RZ 2, kterou pořadatel prodloužil o velmi rychý úsek asfaltu s L2 přes horizont, která mi vážně nedělala dobře. Po závodě jsme zjistili, že se jel v rychlosti přes 208 km/h. Všechny ostatní, mimo RZ 6 jsme odjeli na kombinaci suchých, tvrdých gum vepředu (Pirelli RS5) a středně tvrdých (Pirelli RS7) vzadu. Pro šestou zkoušku jsme si vezli s sebou 2 mokré v rezervě a obuli je dopředu. Udělali jsme asi dobře, protože jsme ji vyhráli a jak se později ukázalo, každá vteřinka nám byla na konci dobrá.

V průběhu závodu jsme navýšili svůj náskok až na 15 sekund, ale na předposlední, sedmé RZ jsme o 12 s. zase přišli. Stalo se to proto, že jsem pravděpodobně příliš myslel na to, abych auto přivezl celé do cíle.

Jak jsem už mnohokrát řekl, výrazný náskok je nepřítel rychlé jízdy a zde se to opět potvrdilo. Do poslední RZ jsme tedy šli opět "do plných" a vyhráli ji. Soutěž jsme tedy vyhráli celkem o pět sekund.

Nebylo to tak jednoduché, jak to popisuji a musím říci, že jsem se často malinko bál. Na každé vložce jsme několikrát jeli přes 200 a mě to nějak nedělalo dobře... Nakonec jsem byl rád, že už jsme v cíli.

Koneckonců, asi je to dobře, že ten strach existuje a kdo říká že se nebojí, tak nemluví pravdu.

Příští sprint bude technická Kopná. Svedeme tam jistě velký boj s početnou skupinou domácích posádek. Už se těšíme.

Na shledanou tedy v Podkopné Lhotě.

Pepa Semerád

oficiální stránky týmu : http://www.semerad-rally.cz/


 
 
Fotogalerie:   Češi v tréninku na MotoGP v Assenu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose