www.car.cz
 

Ředitel Šumavy k článku Návrat starých časů…? CENZURA ....
     Pavel Jelínek


Vážený příteli,

nezadatelným právem pořadatele je vybrat si taková media,která jsou zárukou objektivnosti podaných zpráv. Pokud tomu tak není, není povinnosti pořadatele ( kteréhokoliv) akreditovat příslušného novináře. Nejedná se pochopitelně o redakci příslušného media. V případě redaktora Světa motorů p. Štěpanovského na svém názoru, že jeho zpráva byla neobjektivní, trvám.

Údaje, počínaje uvedením nesprávného názvu rally, proti názvu, který je uveden v kalendáři FAS AČR, nehledě na zásadní nepravdy uvedené v článku byly zavádějící. I na MS v rally vyžaduje pořadatel od novinářů jejich práce z předchozího ročníku a podle nich je akredituje.

foto Petr FitzNezakázali jsme přece p.redaktoru Stěpanovskému ( potažmo Světu motorů) účast na rally, ale nebudeme ho jako osobu akreditovat a tím mu neposkytneme příslušný servis. To přece není žádná cenzura, ale jen jedna z mála možností obrany pořadatele proti neobjektivnímu jednostrannému zpravodajství novináře, kdy druhá strana nemá nejmenší prostor k vyjádření, což byl případ článku v SM.

Pokud se týká nekulturních výroků několika jezdců k sportovnímu podniku, mám za to, že v jiném sportu, jako je na př. fotbal, by si takové výroky vůči pořadateli (rozhodčímu) nedovolili a byli by za ně potrestáni příslušným fotbalovým svazem.


Závěrem děkuji všem těm objektivním novinářům, jezdcům a příznivcům rally sportu za podporu, kterou nám pořadatelům a mě jako řediteli rally projevili.

S pozdravem a přáním úspěšných reportáží nejen z rally,

Ředitel
39.Mogul Šumava Rallye 2004
Milan Pospíšil


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose