www.car.cz
 

Intermoto Czech Klaffi v italské Santamonice s dalšími body
     27.6.2006 17:46 - tisková zpráva


Jiří Látr - technický ředitel

Byl to pěkně horký víkend , a to doslova i do písmene. Vedro které nás celou dobu sužovalo se dalo vydržet, daleko těžší bylo najít správný set up pro teplotu asfaltu 55°C. Matt Lagrive strávil nějaký čas adaptováním na naši šestistovku Hondu, poté co minulý víkend úspěšně absolvoval MS Endurance na belgickém Zolderu. Willy de Angelis pro změnu musel v pátek zajíždět nový motor, a ten pak v sobotu ráno explodoval. Tento ztracený čas nám scházel jak pro nastavení, tak i pro lepší výsledek v kvalifikaci. Na neděli se motocykly ve spolupráci s techniky od Showy a Pirelli přestavěli, rovněž se nám podařila správná volba pneu na závod.

 

Josef Kubíček - manežer týmu

Chci poděkovat celému týmu a jezdcům především. Dvanácté a třinácté místo je velký úspěch, když se podíváte jak obrovská konkurence letos jede. Když se pak dočtu jak pod zkratkou VČE ( Motoráj ) někdo  může napsat jak jsou letos Supersporty nezajímavé, tak bych dotyčnému přál dnešní závody vidět. A 72.000 tisíc diváků dnes v Misanu by mi dalo za pravdu.

V průběhu včerejšího závodu měl náš jezdec třídy Superstock 600 Honza Prudík těžký pád. Po rychlé kontrole v Mobilní klinice Dr. Costy byl převezen do nemocnice v Riccione kde se podrobil komplexnímu vyšetření. Naštěstí se nepotvrdilo žádné podezření na vážné zranění a Honza byl v nočních hodinách propuštěn. Celý tým je rád, že se Honza vážně nezranil.

 

Ing. Marek Morávek - sportovní ředitel

Letošní MS Supersport je vyrovnané, jak už dlouho nebylo. Opět se potvrdilo jak je pro úspěch v závodě důležitý výsledek v kvalifikaci a startovní pozice. Pokud není perfektní start, nedá se na top ten pomýšlet. Bohužel náš tým nemá Misano nahlášeno jako testovací trať ( povoleny jsou jen tři tratě MS ) a to výsledky kvalifikace taky ovlivnilo. Přes nepříznivou pozici na roštu oba jezdci podali v závodě vynikající výkon a tým si za 12. a 13. místo připsal dalších potřebných 7 bodů.

 

William de Angelis - 12. místo

Oba kvalifikační dny byly pěkně náročné, přál jsem si druhou řadu, ale prostě to líp nevyšlo. Start byl O.K., polepšil jsem si o jedno místo i když jsem se musel vyhýbat Zaiserovi. Pak už jsem jen musel kolo za kolem držet vysoké tempo. Ke konci mě předjel Berger a já začal ztrácet na výjezdech. V posledním kole mě dojel Matt, dokonce došlo k našemu vzájemnému kontaktu, ale svoji pozici jsem uhájil.

 

Mathieu Lagrive

Není to lehké přesedat ze superbiku na supersport a navíc na jiné gumy. Ale moji budoucnost vidím v MS Supersport a tak s tím musím bojovat. V pátek jsme spotřebovali víc pneu než jsme původně chtěli, pak mi sházela jedna sada na konec kvalifikace. Časy byly velmi vyrovnané a prokousávat se dopředu opravdu není jednoduché. Strart byl excelentní, ale v okamžiku kdy jsem předjížděl o  řadu vpředu stojícího Williho, se přede mnou objevil pomalu  jedoucí  Zaiser,  já musel zavřít plyn a klesl až na  22. místo

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlednutí za Supercar 500 v Brně od Jirky Navrkala - 1. část

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose