www.car.cz
 

Mistr Evropy Robert Šenkýř vrhl všechny síly na obhajobu titulu
     Pavel Jelínek


Třicetiletý automobilový závodník Robert Šenkýř  odhalil oficiálně  své plány na nadcházející  sezónu. Jak již bylo zřejmé z toho, že  nestartoval na úvodním domácím podniku do vrchu ( info zde : Brněnskému Drakovi kraloval na vodě i suchu Krámský),  má před letošní sezonou jiný hlavní cíl: obhájit svůj loňský titul mistra Evropy v kategorii I cestovních vozů.

A protože obhajoba bývá někdy těžší,než vlastní zisk  titulu, rozhodl se proto netříštit síly a vynechá domácí vrchařský šampionát, kde  získal vloni svůj druhý titul mistra  republiky.  Vždyť vloni absolvoval  v řadě 25 závodních víkendů  za  sebou, což je   pořádná dávka.

"Skloubit program doma s mistrovstvím Evropy je velmi náročné. Znamená to závodit pětadvacet víkendů v řadě. Celý tým za těchto podmínek musí pracovat pod nesmírným tlakem. Po sezoně jsme auto rozebrali do posledního šroubku a kompletně ho repasovali. Na základě mých poznatků ze závodů jsme upravili podvozek. Největší změnou bude nová sekvenční převodovka, která by měla přinést výrazné zrychlení. Doufám, že s takto připraveným vozem budu atakovat traťové rekordy skupiny A," naznačil  Šenkýř.  Podobných  vozů bude ale v ME startovat hned několik. Do  šampionátu   se vrací Chorvat Pulič a další  dva podobné bavoráky  představí maďarští jezdci.

Robert Šenkýř ale o volných víkendech nebude úplně bez závodů. Jeho tým se totiž navíc zaměří na okruhové mistrovství České republiky, pro které připravil  druhé  BMW M3.  To si odbylo poměrně úspěšnou premiéru  vloni na podzim při Epilogu, i když nakonec  posádka odpadla  z prvního mista  hodinu před koncem závodu.

Vůz se představí poprvé při Jarní ceně Brna, ve které bude spolujezdcem  Šenkýře Štefan Rosina junior. "V dalších závodech už bude Rosinovým partnerem jeho otec. Kvůli kolizi s termíny vrchařského mistrovství Evropy jsme museli rozdělit tým na dvě skupiny, přičemž jedna pojede vrchařský šampionát a druhá se bude věnovat domácím okruhům," upřesnil Šenkýř.

Sezona jedenáctidílného  ME v závodech do vrchu odstartuje 25. dubna na rakouském Rechbergu, 6. června je na programu domácí závod Ecce homo ve Šternberku nedaleko Olomouce.

Za zmínku stojí ještě  další  úvahy  Roberta Šenkýře, který má nabídku na starty na   evropských  okruzích. Vše se  ale zatím  teprve  upřesnuje a  jasno by mělo být  zhruba do měsíce.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose