www.car.cz
 

Milan Liška se postaví proti svému týmu a Kopnou pojede v barvách Semeráda
     2.7.2006 17:24 - tisková zpráva


I když prioritou Milan Liška jsou letos starty v Mezinárodním mistrovství ČR rally, nebude chybět ani na startu víkendového Impromat Rallysprintu Kopná, který - jako celá řada nejen domácích soutěžáků - považuje za opravdový svátek a jeden z vrcholů sezony automobilových soutěží.

Protože ve sprintech startuje s Mitsubishi Lancer Evo 8 plzeňského týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport tradičně Jiří Volf, jenž letos v celkové klasifikaci mistrovství bojuje o stupně vítězů, nechtěl jej šéf týmu připravit o náčiní, na které je brněnský pilot zvyklý. Proto si sám opatřil na Kopnou jiný vůz, což ale dalo vzniknout zajímavé situaci:

 Milan Liška pojede na Kopné v týmu Josefa Semeráda, jednoho z hlavních favoritů letošního šampionátu jednodenních soutěží a velkého rivala Jiřího Volfa a Miroslava Jandíka, kteří ve sprintech hájí barvy Liškova týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport.

Kopná je opravdový svátek sprintů, atmosféra soutěže na Zlínsku je jedinečná, já sem jezdím strašně rád a nechtěl jsem si Kopnou nechat ujít ani letos,“ vysvětluje důvody svého startu Milan Liška. „S Pepou Semerádem jsme kamarádi a už víc než rok a půl spolupracujeme. Proto jsme se dohodli, že si od něj půjčím vůz.“

Nebyl by to ale Milan Liška, aby nevymyslel nějakou kulišárnu. Třebaže jde de facto o vůz Mitsubishi Lancer Evo 7, využil Plzeňan toho, že je auto homologované také jako Proton Perth, a trošku „natruc“ Josefu Semerádovi, auto do soutěže přihlásil pod tímto označením. A jak vnímá Milan Liška skutečnost, že pojede vlastně i proti jezdcům svého týmu?

„Nedá se nic dělat. Musím být loajální k týmu, za který jedu. Pokusím se zabojovat a Volf s Jandíkem mi jsou tentokrát ukradení,“ směje se Plzeňan. Další změna se týká obsazení sedadla spolujezdce. Ostruhy bude po Milanově boku na Kopné získávat začínající navigátor Jan Havel. Barvy týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport budou i na Kopné hájit posádky Miroslav Jandík - Radim Chrastecký (Mitsubishi Lancer Evo 7) a Jiří Volf - Petr Novák s Lancerem osmé evoluce, které se v průběžném pořadí po čtyřech závodech dělí o druhou příčku.

Právě Petr Novák je rozhodnutý nebrat na šéfa „zběhlého“ do konkurenčního týmu žádné ohledy: „Bude mě to mrzet a přijdu o výplatu, ale nedá se nic dělat. Budu ji muset oželet a holt budeme muset na tratích naložit i Milanovi,“ hecuje s úsměvem Novas. V seznamu přihlášených posádek figurují se startovním číslem 34 také Dan Běhálek s Jaroslavem Vosádkou. Ti se ale společně a se svým Subaru Impreza STI na Kopné neobjeví, neboť vůz se už nyní připravuje na Rally Bohemia. Jaroslav Vosádka přesto ze cviku nevyjde, když v dieselové Fabii Klub Fox Racing Teamu na horkém sedadle nahradí nemocného Milana Lišku juniora.

Samozřejmě mě mrzí, že nepojedu s Milanem, protože jsme na sebe zvyklí a Milan ví, co potřebuji. Ale už jsem pár spolujezdců vystřídal, tak by to snad neměl být problém,“ věří pilot černé Fabie Pavel Kestler jun. Mladý jezdec také doufá, že se na Kopné sveze víc, než před dvěma týdny na Agropě. Tam posádku zradily už na druhé rychlostní zkoušce fungl nové brzdové destičky.

Impromat Rallysprint Kopná startuje večerním prologem v pátek 30. června. Hlavní porce kilometrů pak na posádky čeká v sobotu 1. července.

KLUB FOX RACING & NTS PLZEŇ - GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose