www.car.cz
 

FIA GT : Janiš s Bertem také na Oscherslebenu z první řady !!
     2.7.2006 20:35 - tisková zpráva


Česko německá posádka Jarek Janiš, Sascha Bert s vozem týmu Zakspeed S7R zajela v jediném pátečním tréninku na třetí závod šampionátu FIA GT v Oscherslebenu třetí čas.

Oschersleben, ležící jen dvě hodiny jízdy od českých hranic, přivítal aktéry šampionátu FIA GT teplým počasím. V pátek byl na programu jediný devadesátiminutový trénink, který na rozdíl od prvních dvou podniků začal za volantem Saleenu domácí Bert.

Janiš se do vozu dostal až v polovině tréninků a na ojetých pneumatikách si osvěžil znalosti o okruhu a znovu získal po měsíční přestávce šampionátu cit pro vůz. Bert s Janišem skončili nakonec na třetím místě, jen tři desetiny za nejrychlejším vozem Maserati řízeným Andreou Bertolinim a Michaelem Bartelsem.

 

Jarek Janiš: „Myslím, že s třetím časem můžeme být vcelku spokojeni. Je to Saschův domácí závod, takže tentokrát jsme si vyměnili role a začínal trénink i pojede kvalifikaci. Vyvážení vozu bylo dobré a pořád jsme byli docela rychlí. Pocitově se potvrdilo mé očekávání, že menší zadní křídlo nám nebude tolik vadit jako 70 kg závaží. Je to znát hlavně v akceleraci ze zatáček a při najetí na obrubník, vozu trvá daleko déle, než se zklidní. Vzhledem k handicapu v akceleraci tady asi budeme těžko předjíždět, naopak můžeme být docela zranitelní ze strany soupeřů.“

 

Janiš s Bertem pojedou z první řady

Německý Oschersleben je zatím svědkem dalšího dobrého výkonu Jarka Janiše a Saschi Berta, kteří v domácím závodu týmu Zakspeedu odstartují z první řady.

V sobotu byl na programu druhý volný trénink a odpoledne pak přišla na řadu kvalifikace. Janiš se za volant dostal jen ve volném tréninku, Bert pak dostal šanci jet na domácí půdě kvalifikaci. Všechny jízdy týmu Zakspeed proběhly bez problémů a vůz Saleen S7R zatím ukazuje, že je konkurenceschopný i s restrikcemi, které ho po úspěšném vstupu do sezony potkaly. Tým musí jet s menším zadním křídlem a navíc má za druhé místo v Silverstone a vítězství v Brně závaží 70 kg. Kvalifikace skončila německým triumfem, protože Zakspeed v ní nestačil pouze na Maserati MC12 dalšího německého týmu Vitaphone.

Jarek Janiš: „Jsem rád, že se nám podařilo i se závažím kvalifikovat do první řady domácího závodu týmu i Saschi. Ten odjel většinu jízd a zítra bude závod rozjíždět. V tréninku jsem jel opět na starších pneumatikách, za daných okolností byly naše časy hodně dobré. Myslím, že se nám podařilo vůz dobře vyladit i se závažím 70 kg a uděláme vše pro to, abychom zítra zase vyhráli.“

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2006 od Pavla Procházky potřetí

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose