www.car.cz
 

Romana Krestu čeká závod ve Skotsku. Startuje se v pátek
     6.7.2006 21:10 - tisková zpráva


Roman Kresta s Petrem Grossem se o víkendu zúčastní s vozem Ford Fiesta S1600 Jim Clark Rally, ve kterém opět pojedou v barvách Stobart Motorsport.

Druhý závod britského šampionátu rallye zavede soutěžící do Skotska, kde vede podél hranic v okolí města Kelso a nese název slavného skotského jezdce a šampiona F1  Jima Clarka. Ve startovní listině nebude chybět ani česká posádka Kresta - Gross, která pojede se startovním číslem 14.

 

Soutěž startuje v pátek odpoledne a končí v sobotu večer.

 

Roman Kresta: „Je to pro nás další start na neznámém teritoriu, navíc to bude první soutěž s Fiestou na asfaltu. Podle testů se zdá, že Fiesta si s asfaltem rozumím více než se šotolinou, snad to potvrdí i závod. Bude to pro nás i důležitá zkouška před Barumkou, protože se stejnou specifikací vozu bychom měli jet i tam.

 

Samotná soutěž je hodně populární už jen tím, že nese jméno Jima Clarka a bude tam velká konkurence, protože se jede i v rámci irského šampionátu. Hodně důležitý bude rozpis, protože cesta je často lemována živými ploty a jede se prakticky naslepo.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Horácká Rallye 2005 od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose