www.car.cz
 

Časopis RALLYe na léto právě vychází
     7.7.2006 11:08 - tisková zpráva


Rallye Český Krumlov - Osamělý rváč
Českokrumlovská soutěž, která uzavřela první polovinu českého šampionátu, přinesla celou řadu změn. Těmi nevítanými bylo nevlídné deštivé počasí a poněkud nudný průběh soutěže. Zatímco loni spolu Vojtěch s Pechem sváděli velký souboj o vítězství, letos se míjeli. Štěpán Vojtěch s Peugeotem 206 WRC suverénně obhájil loňské prvenství, ale z maximálního počtu mistrovských bodů se radoval Václav Pech s Lancerem Evo 9 skupiny N.

Pozvánka Rally Bohemia – mapa, časový harmonogram

Navarov – nepřístupný soutěžácký ráj
Tratě českých soutěží mají svá specifika. Jiný charakter úseků najdete v okolí Českého Krumlova, na Šumavě či při mladoboleslavské Rally Bohemia. Z postupným odchodem soutěže z Mladé Boleslavi se pro domácího fanouška objevil nový fenomén - nepřístupnost řady nádherných úseků v Českém ráji a v podhůří Jizerských hor, které dokonale prověří kvality jezdců i souhru posádky. Na rychlostní zkoušce Železný Brod - Vysoké nad Jizerou jsme strávili několik hodin s bývalým továrním jezdcem Škody a domácím multišampiónem Ladislavem Křečkem.

Pozvánka Rally Pelhřimov – mapa, časový hamonogram

Ford Focus ST - Sportovní elegán
Značka Ford měla ve svém portfoliu vždy nějaký bonbónek pro sportovně založené řidiče. Donedávna tyto verze nesly označením RS. Nejnovější model Focusu ST (Sport Technologies) jde ještě dál a přitom je bližší každodennímu používání. Pod elegantním kabátem s pětidveřovou karoserií se skrývá dravec, který v mnohém připomíná soutěžní speciál Focus WRC 2006. Výkon dvouapůllitrového pětiválce znásobilo turbodmychadlo, dojem umocnila široká osmnáctipalcová kola. K dokonalosti chybí snad jen pohon všech kol.

Rallye Historic Vltava

Rally Ecce Homo - Triumf valašského mládí
Severomoravské město Šternberk se svým proslulým kopcem je známo mnoho let všem příznivcům motorsportu především díky závodům automobilů do vrchu Ecce Homo. V roce 2003 pořadatelé Valašské rally alespoň jednorázově oživili krásné technické tratě Rally Sigma a na Šternbersku se tehdy jela celá etapa soutěže zařazené ještě do velkého mistrovství. Soutěžní speciály se sem po dvouleté pauze vrátily až loni v srpnu, když Rally Ecce Homo vystřídala v kalendáři SHERON ČMPR původně plánovanou Boskovickou soutěž.

Škoda Fabia Rallye Cup

Rajd Polski - Kuzaj potvrdil letošní formu
Leszek Kuzaj s imprezou podruhé vyhrál druhou nejstarší soutěž světa Rajd Polski, která  je tradičně součástí evropského šampionátu a letos zároveň kandidovala do MS. V první etapě byl nejrychlejší Michal Solowow, startující poprvé s novým Lancerem Evo 9, ale po dvojitém defektu klesl v neděli až na třetí příčku. Kandidát na evropský titul Basso se s Fiatem Punto S2000 musel spokojit se čtvrtým místem a dá se konstatovat, že turínská zbraň na šotolině neuspěla ani na čtvrtý pokus.

Kandidátské soutěže MS
Zulu Rally

Další exotický start Alistera McRae skončil vítězstvím na kandidátském závodě MS - jihoafrické Zulu Rally. Bývalý tovární jezdec Mitsubishi si za volantem Mitsubishi Lancer Evo 8 poradil s konkurencí nastupujících speciálů kategorie S2000, kterých se při premiérovém závodě Eurosport Challenge sešlo na startu šest.

Jordan Rally
Katarský jezdec Nasser Saleh Al-Attiyah se spolujezdcem Chrisem Pattersonem jednoznačně kráčí za obhajobou mistrovského titulu. Další důležitý krok učinili vítězstvím na Jordánské Rally, kandidátské soutěži MS.

MS 2006
Rally d´Italia Sardinie
Rally Acropolis

Marcus Grönholm dokázal vítězstvím na Rally Akropolis zastavit suverénní tažení Sebastiena Loeba letošním šampionátem. Francouz po triumfu v Itálii přesto neodjížděl z Řecka s prázdnou. Stříbrná příčka mu stále zajišťuje dostatečný náskok v klasifikaci jezdců.
Výsledky v hodnocení značek vrátily sílu do dalších bojů týmu BF Ford, jenž ukrojil z náskoku konkurenční stáje Kronos Citroën.

Petter Solberg - Když se smůla lepí na pneumatiky
Před třemi lety získal titul mistra světa. O rok později se ho snažil obhájit a byl jediným, kdo dokázal konkurovat fenomenálnímu Loebovi. Loni už stěží uhájil své stříbro a poslední vítězství ve Velké Británii mu daroval soupeř, který nechtěl slavit další titul ve stínu tragické smrti spolujezdce Parka. Letos se Petter Solberg doslova trápí. Role favorita zůstala jen na papíře a jindy energií překypující Nor marně čeká na úspěch. Prokletou smůlu se mu nepodařilo prolomit ani při sté soutěži MS.

Marcus Grönholm - Přes horizont ... I, GR
A pak to přišlo. Blížili jsme se do levé zatáčky, po které následovala pravá vracečka. Ve stopě byl kámen a během brždění jsem na něj najel. Ozvala se nečekaná rána. Překvapilo mě to, protože jsem ho neviděl. Kámen narazil do vany motoru. Po několika zatáčkách se rozsvítila kontrolka tlaku oleje. Myslel jsem si, že je to pouze uražené čidlo, proto jsem ještě kousek pokračoval, ale asi po 800 metrech olej vytekl a tím pro nás italská soutěž definitivně skončila.

JWRC - Čeští mladíci míchají juniorskými kartami
Italská rally byla již pátou soutěží juniorského šampionátu, jehož kvalita šla letos proti předešlým ročníkům výrazně nahoru. Známkou vyrovnanosti jezdeckého pole je i pětice různých vítězů jednotlivých klání. V jejich výčtu nechybí ani jméno premianta z Katalánska Martina Prokopa, druhým českým zástupcem je Pavel Valoušek. V polovině sezony jsme je požádali o odpovědi na několik shodných otázek.

Cross-country rally
Transiberico Rally
ORC CCR Bratislava 2006
Orpi Rally Maroc

Vzpomínka - Henri Magne (1953 - 2006)

PR


 
 
Fotogalerie:   De Roy před Dakarem 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose