www.car.cz
 

Audi S4 Cabriolet míří na tuzemský trh
     tisková zpráva


· Maximální styl i dynamika: 0-100 km/h za 5,9 s
· Cena od 1 999 500 Kč

Dovozce automobilů Audi staví na startovní čáru další výrazně sportovní model, vysoce atraktivní Audi S4 Cabriolet. Od 19. dubna si mohou zájemci tento výjimečný vůz objednávat u všech prodejců Audi.

Pod štíhlou přední kapotou nového kabrioletu značky Audi se ukrývá vidlicový osmiválec V8, který svých 253 kW/344 k výkonu přenáší přes šestistupňovou převodovku na všechna osmnáctipalcová kola prostřednictvím systému quattro. Vysoký výkon a především mohutný točivý moment 410 Nm, který je k dispozici při 3500 min-1 propůjčuje novému Audi S4 Cabriolet oslňující dynamiku: Sprint  0-100 km/h zvládá za 5,9 s, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Vysokému výkonu motoru V8 odpovídá i naladění čtyřprvkového zavěšení předních kol a lichoběžníkových ramen vzadu.

Skládací textilní střecha má standardně elektrohydraulické ovládání, které ji dokáže rozložit nebo naopak složit za méně než třicet sekund. Střecha se skládá do prostoru za zadními sedadly a speciální mechanismus podle toho zvětšuje nebo zmenšuje velikost zavazadlového prostoru.

O bezpečnost a ochranu cestujících se stará celá řada prvků, při případném převrácení chrání posádku extrémně pevný rám čelního okna a dvojice masivních vzpěr, které se na popud citlivých čidel bleskově vysunou z prostoru za opěradly zadních sedadel. Do standardní bezpečnostní výbavy patří také mj. čelní a boční airbagy, ABS nebo elektronický stabilizační systém ESP s integrovaným brzdovým asistentem.

Ovládání usnadňují a komfort cestování umocňují mj. dvouzónová automatická klimatizace, dálkově ovládané centrální zamykání, informační systém řidiče, čalounění sedadel v kombinaci Alcantara/kůže, autorádio Chorus propojené s devíti reproduktory, elektricky nastavitelná sportovně tvarovaná přední sedadla nebo xenonové světlomety. Dokonalý image nového kabrioletu dotvářejí např. hliníková kola rozměru 18“, rám předního okna a okenní lišty z eloxovaného hliníku nebo kůží obšitý sportovní volant.

Cena nového ušlechtilého kabrioletu Audi začíná na 1 999 500 Kč, za verzi s automatickou převodovkou tiptronic se připlácí 81 500 Kč.


tisk info
Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už deset let nepřetržitě rostou, v roce 2003 automobilka Audi prodala 769 893 vozů, přičemž 69 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 86 421 vozů Audi. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.

Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 1865 vloni prodaných automobilů znamená více než třicetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR rostou už devátým rokem nepřetržitě, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu. Nejprodávanějším modelem roku 2003 se stala řada Audi A4/A4 Avant.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose