www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch na Bohemii premiérově s vozem Peugeot 307 WRC
     7.7.2006 11:52 - tisková zpráva


Doslova lahůdku si pro české fanoušky rallye sportu přichystal Czech OMV Rally Team. Štěpán Vojtěch usedne při dvou následujících startech na Rally Bohemia a Rallye Deutschland premiérově do Peugeotu 307 WRC a vůbec poprvé tak bude tento špičkový vůz k vidění na tuzemské rallye soutěži.

Touha uspět na srpnové Rallye Deutschland zařazené do seriálu soutěží mistrovství světa v rally, a v neposlední řadě také snaha potěšit české fanoušky, to byly jedny z důvodů proč se Czech OMV Rally Team dohodl na pronájmu této lukrativní techniky, a to od francouzského teamu BSA. “Jde o splnění snu, vůz je naprosto špičkový”, takové byly první reakce Štěpána Vojtěcha.

Na nový vůz nešetří Štěpán superlativy a z odlišností v porovnání se stávajícím vyčítá: Rozdíl je obrovský, auto je o pět let koncepčně dále. Zásadní změnou je oproti Peugeotu 206 průběh motoru a vůbec chování celého vozu. Na asfaltu je dokonce srovnatelný s obdobnými továrními vozy.” Toho důkazem budiž umístění Alexe Bengueho, který s naprosto totožným vozem dokončil letošní Katalánskou Rally na skvělém čtvrtém místě v absolutním pořadí.

K premiérovému startu s novým vozem se vyjadřuje liberecký pilot velmi opatrně, je si totiž vědom toho, že půjde zároveň o první ostré kilometry vůbec, “Je to pro nás především test, který by nám měl napomoci sžít se s autem. Cílem bude co nejrychleji získat jistotu a postupně zrychlovat až na úroveň, se kterou bychom chtěli jet v srpnu v Německu. Jen doufám, že to nebude trvat příliš dlouho, velmi silná konkurence na Rally Bohemia by nám měla posloužit právě k porovnání rychlosti.” Czech OMV Rally Team se také současně rozloučil se svou “dvěstěšestkou”, která již putuje za hranice ke svým novým majitelům.

První příležitost spatřit Štěpána Vojtěcha spolu s Michalem Ernstem v Peugeotu 307 budou mít čeští příznivci na tratích v okolí Mladé Boleslavi a Liberce při 33. ročníku Rally Bohemia.

OMV RT/Event Concept

  PR

oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Rallye Szombathely 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose