www.car.cz
 

Igor Fecko - na Kopné přišel hodně drahý výlet do lesa !
     9.7.2006 07:52 - tisková zpráva


Na Agropě špatně, na Kopné ještě hůř

 Dvě krátká vystoupení na soutěžích má za sebou posádka TF Motorsportu Igor Fecko – Viktor Hausknotz. Rally Agropa pro ně skončila na třetí rychlostní zkoušce, téměř domácí Kopná pak na RZ s číslem dvě. Toto odstoupení mělo horší následky – při havárii, která přišla hned v sobotu ráno, byl poškozen týmový vůz Subaru Impreza STi. 

 Na Rally Agropa čekala na posádku podle očekávání rychlejší trať, zpestřená technickým úsekem v bývalém vojenském prostoru. Těsně před soutěží se nad oblastí stačila přehnat vydatná průtrž mračen, a tak byl ráno povrch úvodních RZ dokonale kluzký a plný naplaveného bláta.

Posádka do soutěže vstoupila velmi opatrně a časy z prvních dvou RZ nebyly důvodem k optimismu. „Z uklouzaného povrchu jsme měli snad až příliš velký respekt a objevily se také chyby. Věřím, že nevydařený začátek je za námi a začneme trochu závodit,“ doufal Bratislavan Fecko.

První kilometr nejdelší RZ3 byl opravdu dobrý, pak ale přišla technická závada a bylo po nadějích. Subaru zůstalo stát s nefunkční spojkou a muselo být odtaženo na laně. „Je to škoda, ani jsme si nestihli spravit dojem s nepovedeného začátku. Za čtrnáct dní nás ale čeká Kopná, která je pro mě a pro tým tak trochu domácí soutěží. Věřím, že na ní uspějeme,“ věřil po Agropě spolujezdec. 


Už trénink na Rallysprint Kopná posádce ukázal, proč je právě tato soutěž hodnocená jako nejobtížnější v celém mistrovství. „Je to neuvěřitelný rozdíl od ostatních soutěží. Výjimkou nejsou na sebe navazující zatáčky zabírající několik řádků v rozpisu, hodně z nich je za horizonty nebo do nich není vůbec vidět. Pro oba členy posádky to bude náročná soutěž,“ předpovídal Hausknotz.

Rallysprint Kopná začal divácky oblíbeným prologem přímo ve Slušovicích. Posádka TF Motorsportu si na něm vedla velmi dobře, o čemž svědčily nejen pozitivní ohlasy diváků, ale i dosažený čas. V obrovské konkurenci 26 vozů třídy N4 bylo pro začínající posádku pokoření sedmi soupeřů tou správnou vzpruhou před sobotní částí soutěže.

I do té vstoupila dvojice neohroženě a potvrzovala, že chce na domácí půdě uspět. Dvě zatáčky před koncem RZ2 ovšem skončilo bílé subaru v lese, naštěstí oba členové posádky vyvázli bez zranění.Některá technická odbočení nám sice dělala problémy, ale v rychlejších úsecích jsme měli dojem, že jedeme dost rychle. Těsně před koncem RZ ale přišla zrádná zatáčka za horizontem, ve které jsme byli rychlejší, než bylo zdrávo,“ popsal situaci, při které hodně utrpělo týmové auto, Igor Fecko.

Kopná nám jasně ukázala rezervy. Musíme se nad nimi zamyslet a zapracovat na zlepšení. Čeká nás hodně tvrdé práce. Jak se říká, jednoduché to bude snad ‘už‘ za deset sezon. Havárie k rallysportu patří a my jsme si vybrali svou první čárku,“ přemítá Hausknotz.      
      
         tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   Šotolinová Lužická rallye 2006 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose