www.car.cz
 

Tomáš Enge spokojen s testem ve Spa
     9.7.2006 07:58 - tisková zpráva


První test Tomáše Engeho s týmem Aston Martin Racing BMS před čtyřiadvacetihodinovým závodem ve Spa proběhnul ve znamení rychlé spolupráce a český jezdec zajel druhý nejrychlejší čas odpoledního bloku.

Spa bude hostit vytrvalostní závod šampionátu FIA GT až poslední červencový víkend, ale už ve středu 5.7. proběhl test, kterého se zúčastnila většina týmů. Ve voze Aston Martin DBR9 nechyběl ani Enge, tentokrát ale nešlo přímo o tým AMR, ale o italský BMS, který v šampionátu FIA GT má status továrního týmu Aston Martin Racing.

 

Průběh středečních jízd narušily dvě dešťové přeháňky, kterými je Spa proslulé, po většinu dne bylo ale sucho. Enge odjel přes 20 kol a dosáhnul nejlepšího času 2:17,771, který byl druhý nejrychlejší v odpoledním bloku, který byl obecně pomalejší.

 

Tomáš Enge: V testu jsme se soustředili hlavně na výběr pneumatik pro nadcházející závod, vůz Aston Martin DBR9 znám velmi dobře a s týmem BMS jsem v minulosti spolupracoval, takže se vzájemným seznamováním jsme neměli problémy.

 

Pirelli nabídlo k testu asi 10 typů pneumatik a my jsme se snažili vybrat tři nejvhodnější pro závod. Trochu nám to zkomplikovalo počasí, když se dvakrát rozpršelo, ale vše důležité jsme stihli.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Test Kopeckého za účasti M. Doohana u Berouna od Petrů Luska a Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose