www.car.cz
 

Jarek Janiš slavil narozeniny startem původním Nürburgringu
     9.7.2006 22:06 - tisková zpráva


Jarek Janiš si v den svých 23. narozenin poprvé vyzkoušel původní Nordschleife na Nürburgringu. Jízda po klasické trati přinesla výborný zážitek, ačkoliv po technické závadě cíl neviděl.

Nürburgring v sobotu hostil další díl německé vytrvalostní série Langestrecken Meisterschaft Nürburgring a ve startovním poli se představil i Jarek Janiš, který jel na Nordschleife poprvé. Stejně jako v šampionátu FIA-GT jel v barvách týmu Zakspeed, tentokráte ale ne s vozem Saleen S7R, ale s Dodge Viper, ve kterém se střídal Hans-Peter Huppert-Niederem a šéfem týmu Peterem Zakowskim.

 

Závod přinesl dramatickou podívanou, ve které nechyběly ani hrůzostrašně vypadající nehody, které si vyžádaly dvojí zastavení závodu. Janiš po druhém startu rozjížděl závod, po 14 odjetých kolech ale musel odstoupit pro problémy s nábojem předního kola.

 

Jarek Janiš: „Byla to pro mě zajímavá zkušenost a s postupem času jsem získával větší jistotu. Před závodem jsem odjel jenom pár kol a to se tak dlouhou okruh pořádně nenaučíte. Viper mě docela překvapil, vůbec to není špatný vůz, jeho nevýhodou je pouze vyšší hmotnost. V úvodu závodu jsme se dokázali vyhnout všem nástrahám, průběžně jsem zrychloval, ale potom vůz najednou nezatočil.

 

Mechanici v boxech zjistili, že jde o problém s nábojem kola a museli jsme odstoupit. Jízda po Nordschleife je náročná, trať není z nejbezpečnějších, ale je to dobrý zážitek. Chtěl bych poděkovat panu Zakowskému, že mě sem pozval. Třeba se tady někdy vrátím na čtyřiadvacetihodinový závod.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Dobřanech 2006, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose