www.car.cz
 

Tomáš Enge čeká v Utahu zajímavou trať
     12.7.2006 17:29 - tisková zpráva


Zbrusu nová trať v Utahu ukončí první polovinu American Le Mans Series, Tomáš Enge chce tam spolu s Darrenem Turnerem zaútočit na příčky nejvyšší. třídy GT1.

Pátý závod ALMS se bude tento víkend odehrávat poblíž centra Salt Lake City v Miller Motorsport Park. Čtyři a půl míle dlouhá trať má 24 zatáček, které představují pestrý mix. V nejpomalejších z nich byl měly vozy jet přibližně 75 km/h, v nejrychlejších pak bude rychlost více než dvojnásobná.

Tovární tým Aston Martin Racing do závodu opět nasadí dva vozy a český jezdec se bude ve voze se startovním číslem 007 již tradičně střídat s Darrenem Turnerem. Všechny předchozí závody se v kategorii GT1 nesly ve znamení těsných soubojů mezi vozy Aston Martin DBR9 a Corvette C6R, ve Utahu se dá očekávat podobný obrázek.

Tomáš Enge: „Trať v Utahu je pro všechny nová a podle dosavadních zpráv by měla být patřit mezi nejlepší v Severní Americe. Měří přes čtyři míle, kvalita povrchu by měla být podobná jako na evropských okruzích, navíc tam je i dost středně rychlých až rychlých zatáček, což by nám mělo vyhovovat.

Samozřejmě jsem zvědavý, až si trať poprvé prohlédnu. Poslední závod přinesl pro Aston Martin Racing první letošní triumf, když se radovali naši kolegové a já pevně doufám, že tentokrát to vyjde Darrenovi a mě.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallyesprint 2005 - foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose