www.car.cz
 

Hororový víkend Michala Filly v Assenu přinesl posun na třetí místo
     13.7.2006 08:25 - tisková zpráva


Assen (Holandsko) - Hororový víkend v Assenu. Třetím dílem pokračoval seriál Mistrovství Evropy v Assenu na nově upravené trati. Tento závod je výjimečný  tím, že se jede jako vložený v rámci seriálu Mistrovství světa MotoGP.

                

     Problémy začaly již cestou  v Německu. Autobus, který letos tým ŠRP využívá, bohužel po neodborném zásahu fotografa Vladimíra vypověděl službu a musel být odstaven kousek před Hannoverem. Celý tým zachránil druhý český zástupce v ME, Jiří Mayer,  respektive jeho tým. Na parkovišti se přeložily potřebné věci a oba týmy pokračovaly spolu.

 

    Vzhledem k tomu, že  se jel závod v rámci seriálu Mistrovství Světa, byl program velice náročný. Ve čtvrtek byl vypsán volný trénink a následně 1. kvalifikace. Bohužel během volného tréninku zlobila elektronika a motor nefungoval na 100%. Problém se sice podařilo v krátké pauze vyřešit, ale v průběhu první kvalifikace nám bohužel opět praskl píst.

 

Pro druhou kvalifikaci mechanik kompletně předělal nastavení motoru a Michal měl alespoň jeden trénink bez problému. Po vylepšení času si vybojoval … startovní pozici. Problémy však ještě neskončily. Při sobotním ranním Warm-upu prasklo uchycení výfuku a ten  upadl Michalovi pod kolo, následoval pád, který naštěstí Michala nezranil, ale poničil nejlepší výfuky.

 

     Do závodu tak Michal startoval z 8. pozice. Celkem stálo na startu nejčetnější pole za sezónu 2006, a to celkem 52 jezdců. Start Michalovi vyšel a snažil se probojovat na lepší pozici. Boj s pomalejšími ho ale stál příliš času, ani nastavení motocyklu nebylo ideální. Přední skupinka mu poodjela a Michal bojoval sám s rakouským rivalem Polzerem.

 

Nakonec na Polzera nestačil a dojel na 8 . místě. V celkové klasifikaci mu to však vyneslo posun na skvělé 3. místo.

 

 

Pořadí v závodě:

 

1

MOLINA

Alvaro

RFME

E

Aprilia

2

WATZ

Fredrik

SVEMO

S

Honda

3

SMEES

Hans

KNMV

NL

Aprilia

4

JENKER

Steve

DMSB

D

Fantic

5

CAJBACK

Nicklas

SVEMO

S

Aprilia

6

WALTHER

Thomas

DMSB

D

Honda

7

POLZER

Yves

ÖAMTC

A

Aprilia

8

FILLA

Michal

ACCR

CZ

Yamaha

 

Celkové pořadí po 3. podniku ME

 

1

MOLINA

Alvaro

RFME

E

Aprilia

2

CAJBACK

Nicklas

SVEMO

S

Aprilia

3

FILLA

Michal

ACCR

CZ

Yamaha

4

WALTHER

Thomas

DMSB

D

Honda

5

JENKER

Steve

DMSB

D

Fantic

 

PR

 
 
Fotogalerie:   ME motocyklů - Most - 250 ccm - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose