www.car.cz
 

V Mostě na ME historický úspěch pro tým Šrámek racing a Michala Fillu- stříbro !!
     13.7.2006 09:30 - tisková zpráva


Most (ČR) – Čtvrtý závod ME znamenal historický úspěch pro tým Šrámek racing promotion. Druhé místo znamená posílení průběžné třetí pozice.

 

     Po strašidelném závodě v Assenu přišel víkend na Mosteckém Automotodromu, kde jsme chtěli zajet co nejlepší výsledek a udržet se v popředí celkového pořadí ME. V průběžném pořadí patřila našemu jezdci, Michalovi Fillovi totiž třetí příčka.

 

     Měřené tréninky proběhly v celku bezproblémově. V každém tréninku Michal stlačoval své časy  na jedno kolo níž a níž. V druhé kvalifikaci z toho byl čas 1:41,19s. což znamenalo 5.místo na startovním roštu jen s minimálním odstupem na soupeře v první řadě.

 

      Závod se konal za velkého vedra. Start se povedl a v prvním kole se Michal probojoval až na druhé místo. Ve třetím kole dokonce předjel i suverénního jezdce Mistrovství Evropy Španěla Alvara Molinu na superrychlém  motocyklu Aprilia a ujal se vedení. To však bohužel dlouho netrvalo a soupeři Jenkner s Molinou Michalovi předjetí vrátili. Po většinu závodu se odehrával boj mezi Molinou, Fillou a  Jenknerem . Několik kol před koncem vypověděl službu Jenknerův tovární stroj Fantic a tak vyvrcholení Mosteckého závodu přineslo duel našeho jezdce s velezkušeným Španělem známým i ze závodů Grand Prix.

 

     Michal zvolil jistotu a dojel na historicky nejlepším místě v seriálu Mistrovství Evropy. Celý úspěch umocnil fakt, že se tak stalo na domácí půdě.

 

Michalovo hodnocení:

     Podařil se mi dobrý start a v první zatáčce jsem se dostal na třetí místo. Hned v prvním kole jsem se dostal na druhé a ve třetím na první místo. Ale Molina mě vždy předjel zpět na rovince. Stejné to bylo i s Němcem Jenknerem. V zatáčkách jsem se dotáhl a na rovinkách zase trošku ztratil. Většinu závodu jsem jel na druhé, nebo třetí pozici.

 

Po odpadnutí Jenknera jsem si uvědomil, že druhé místo je skvělý úspěch a udržet Molinu za sebou v posledním kole a v cílové rovince by se asi nepodařilo. Zvolil jsem proto jisté druhé místo. Je to můj nejlepší výsledek a v celkovém hodnocení nám také pomohl. Jsem rád, že dokážu sám zajíždět rychlé a vyrovnané časy. Naše Yamaha je standardní model, bez žádných kitů.

 

Proto ani není možné srovnávat ji s kitovou Aprilií, nebo se strojem továrny Fantic. Chtěl bych moc poděkovat svému týmu za bezvadnou práci, kterou podpořili můj výkon. Motorka jela opravdu dobře a tak musím velký dík směřovat i na svého mechanika.

 

 

 Pořadí v závodě:

1

MOLINA

Alvaro

RFME

E

Aprilia

2

FILLA

Michal

ACCR

CZ

Yamaha

3

POLZER

Yves

ÖAMTC

A

Aprilia

4

WALTHER

Thomas

DMSB

D

Honda

5

MARTENSSON

Andreas

SVEMO

S

Aprilia

6

CAJBACK

Nicklas

SVEMO

S

Aprilia

 

Celkové pořadí po 4. podniku ME

MOLINA

Alvaro

75

0

25

25

25

0

0

CAJBACK

Nicklas

61

20

20

11

10

0

0

FILLA

Michal

52

11

13

8

20

0

0

POLZER

Yves

44

16

3

9

16

0

0

WALTHER

Thomas

33

0

10

10

13

0

0

 

 

PR

Autor: Vladimír Novotný


 
 
Fotogalerie:   Monte Carlo 2006, foto Martin Viďourek, frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose