www.car.cz
 

Traťový rekord překonala Interserie i v Poznani
     13.7.2006 19:04 - Vladimír Rožánek


Interserie ke svému dalšímu závodu zavítala do polské Poznaně, kde opět, stejně jako v Mostě jela společně s polským seriálem Formula Super Sport. Pole se tak rozrostlo o další formule v dvoulitrové divizi 4.

Peter Milavec opět předvedl, že jeho nový motor Cosworth F1 funguje na výbornou a se svou Lolou F3000 dokázal vyrobit nový rekord poznaňské trati. Ten má nyní hodnotu 1:25,627s a průměrná rychlost činí úctyhodných 171,10Km/h. Překonal tak i polského šampióna Maxe Stanca, který doposud držel rekord trati s vozem Sallen S7-R GT, ovšem o 7s. horší. Poznaňský víkend byl pro Milavce velmi úspěšný, protože dokázal dvakrát zvítězit v celkové klasifikaci.

S jeho největším soupeřem se na trati mnoho nepotkali, protože Arnold Wagner tentokráte nejel se svým Reynardem F3000, ale s Osellou BMW a sbíral tak body v první divizi určené prototypům. Dalším, kdo mohl ještě výrazněji promluvit v obou jízdách do celkové klasifikace byl Němec Buttner na Reynardu F3000, ale ten spíše bojoval mezi slabšími a méně výkonnými formulemi Renault, se svým výkonem tak nemohl být moc spokojený.

V divizi 4 už opět sváděli boj o nejvyšší mety Němci Baierle a Schramm, který patří mezi nováčky AvD Interserie, ale zároveň se zařadil mezi horké favority na vítězství v divizi 4. 

Z polských matadorů se do souboje s formulemi Renault zapojil především Michal Gill s Reynardem VW a Maurycy Kochanski s totožným vozem. Tito dva sváděli souboj s naším Glogarem na stroji Eufra F3 Opel, který má po ušlých bodech z Mostu co dohánět. Dojel však jen v prvním závodě, v druhé jízdě cíl neviděl, kvůli závadě na elektronice vozu.

Podobně dopadl v druhém závodě i Buttner s formulí Reynard F3000 Ford, když musel svůj stroj odstavit kvůli přehřátí motoru, počasí mu tentokráte nepřálo. Vítězný Milavec ještě po závodě konstatoval, že poznaňská trať byla v obou jízdách dosti špinavá po závodech polských cestovních aut.

 

Výsledky AvD Interserie Poznaň:

1. jízda

 

Peter Milavec A – Lola F3000 Cosworth F1

Arnold Wagner D – Osella BMW 3,0

Henry Buttner D – Reynard F3000 Ford

Marek Schramm D – formel Renault 2,0

Marcel Baierle D – formel Renault 2,0

Michal Gill PL – Reynard F3 VW 2,0

Lubomír Glogar CZ – Eufra F3 Opel

Helmut Rokitta D – formel Tatuus Renault 2,0

 

2. jízda

 

Peter Milavec A – Lola F3000 Cosworth F1

Arnold Wagner D – Osella BMW 3,0

Marek Schramm D – formel Renault 2,0

Marcel Baierle D – formel Renault 2,0

Michal Gill PL – Reynard F3 VW 2,0

Maurycy Kochanski PL – Reynard F3 VW 2,0

Helmut Rokitta D – formel Tatuus Renault 2,0

Manfred Kuhn D – Reynard F2000 BMW

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Letní Brno 2005 , D4 - od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose