www.car.cz
 

Opravdu z českých silnic zmizí zbytečné značky ??! A bude se jezdit rychleji na D ?!!
     14.7.2006 10:39 - Pavel Jelínek


Poslední dny se hodně hovoří  o čerstvě zavedeném novém zákonu, který je strašákem  pro všechny  řidiče. Bohužel nikoliv pouze pro piráty, kteří si  přísnost zaslouží, ale  pro   všechy, včetně těch, kteří jedou na padesátce  rychlostí 52 km za hodinu a  už se na  ně, jako pominutí vrhají policisté a inkasují tisíce a  berou  body .....

Tento výklad akceptování  zákona je jistě pochybný zejména  v případě, když i výrobce radarů tvrdí, že  existuje jistá nepřesnost měření !! A když se pak sečte nepřesnost měření  radaru, nepřesnost měření  rychloměru vlastního  auta a jestě skutečnost,  že policie tradičně měří  především tam, kde je to pro ně  nejpohodlnější a nejjistější  zisk - tedy na zcela  rovném a přehledném  úseku, kde  žádné  omezení rychlosti není nutné- pak vznikají pochybnosti. I když jinak je  jistě přísnost potřeba.

No ale co chcete  od policistů, či od strážníků městských policií.... Navíc když  dopravní značení u nás vypadá tak, jak vypadá.

A že to není ideální,  tyto informace dorazily už taky  na ministerstvo dopravy, které zakon  připravilo a neustále  vychvaluje. Dokonce má dojít ke kontrole oprávněnosti umístění  dopravních značek a omezení rychlosti a ty nesmyslné by  údajně měly být  odstraněny.

"Hlavní tahy bychom ale chtěli stihnout ještě v červenci," uvedl na tiskové konferenci k títo  záležitosti ministr Šimonovský. Ale je jisté, že vše bude trvat měsíce a možná  i roky, než nesmyslné značky zmizí !!!

"Půjde o delší proces, který bude probíhat až do konce roku, ale tím to neskončí. Značky budou i nadále kontrolovány," poznamenal ještě ministr, který ale už snad brzy z vlády vypadne.

Výborné ovšem je, že  i nový potencionální  ministr dopravy za ODS hovoří veřejně o tom, že by bylo vhodné na některých místech zrušit "padesátku" a povolit zde   třeba   jízdu sedmdesátkou !!! (zřejmě by se mělo jednat po různé typy  rychlostních komunikací... , kterých stále  přibývá ) Domnívám se, že se jedná o právě ta místa,  která  se nyní hemží  policejními kontrolami (viz  úvod) a s podobným návrhem jistě nelze, než souhlasit.

Za zmínku jistě stojí i další návrhy - především ten, že by se v budoucnu mohlo na českých dálnicích jezdit i rychleji než nynějších sto třicet km za hodinu !!!!! Bohužel by to nemělo týkat nejvytiženější dálnice  Brno Praha.

"Na nových úsecích dálnic, které už jsou stavěny pro vyšší rychlosti, by mohla platit jako nejvyšší rychlost 160 km/h, na starých úsecích, například celé dálnici D1, bych se tomu bránil. Dálnice D1 je totiž stavěna na maximální rychlost sto dvacet," řekl médiím k úpravám rychlosti ministr socanské  vlády.

No, tak uvidíme, jak vše dopadne. A jak rychle  se  dobré myšlenky podaří realizovat a zda to bude tak, aby to bylo ku prospěchu motoristů....


 
 
Fotogalerie:   Prý Škodovky budoucnosti - studie (2006)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose