www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch před startem Bohemie : Začínám poznávat auto ( P 307)
     14.7.2006 17:01 - tisková zpráva


Český jezdec se poprvé v kariéře představí s tímto závodním speciálem při jeho české premiéře na 33. ročníku Rally Bohemia. Vůz ještě o víkendu jel ve Francii na podniku národního šampionátu Rally du Rouquerque a domácí Jean Janin Grosset s ním zvítězil poté, co s vozem stejného týmu a značky havaroval tři rychlostní zkoušky před cílem Nicolas Vouilloz.

Den po poté, co „třistasedmička“ dorazila do Čech, si Štěpán nejdříve vyzkoušel jízdu na sedadle spolujezdce a pak se začal za volantem seznamovat se speciálem samotným. „Začínám auto teprve pomalu poznávat. Sám ještě těžko dokážu popsat chování auta, protože všechno je pro mě nové, jako například řazení pod volantem. Auto se chová trochu neohrabaně v pomalých zatáčkách, ale úžasný točivý moment a je naprosto klidné a jisté na rozbitých a uskákaných úsecích,“ shrnul s rezervou „Brouk“ své první pocity.

Czech OMV Rallye Team strávil s francouzským BSA v Bělé pod Bezdězem celkem čtyři hodiny. „Je pro nás poučení pracovat s takovými lidmi jako jsou u BSA. Vědí přesně co, jak i o čem to je,“ uvedl liberecký jezdec. O svých představách pro soutěž nechce spekulovat.

Musím s tím autem odjet co nejvíce kilometrů. V tuhle chvíli neumím ještě říci, zda mi bude stačit na seznámení s ním celá letošní Rally Bohemia nebo třeba tisíc závodních kilometrů,“ řekl dále Štěpán Vojtěch.

Spolujezdec Michal Ernst byl autem doslova unešený. „Všechno je podle mého vkusu skvělé. Mám navíc v autě spoustu místa, sedím níže uprostřed a všude kam potřebuju, tak vidím,“ říká navigátor, který si stejně jako jezdec trať letošní „Bohemky“ pochvaluje: „Je to hodně náročná trať se spoustou změn rytmů, ale také s hodně rychlými úseky. Myslím, že diváci kamkoliv na trati jednotlivých zkoušek zamíří, tak si tam rozhodně přijdou na své.“

PS: foto z  testů najdete v naší fotogalerii !!!

V Mladé Boleslavi 13. července

 


Michal Štěpánovský,tiskové středisko Rally Bohemia 2006


 
 
Fotogalerie:   Test Štěpána Vojtěcha s P 307 před Bohemií 06

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose