www.car.cz
 

ALMS: Tomáš Enge vyhrál závod v Salt Lake City
     16.7.2006 20:55 - tisková zpráva


Tomáš Enge s Darrenem Turnerem vyhráli pátý závod American Le Mans Series v Miller Motorsport Parku, úspěch Aston Martin Racing podtrhli druhým místem Stephane Sarrazin a Andrea Piccini.

Dva vozy DBR9 protnuly cílovou čáru na prvních dvou místech třídy GT1, když závod za tropických teplot absolvovaly bez závažnějších problémů. První byl odmávnut vůz se startovním číslem 007. Závod v něm odstartoval britský jezdec Darren Turner, který jezdil stabilní kola a dokázal vybudovat náskok.

Ve 29. kole předal vůz Tomáši Engemu, náskok v době zastávky byl natolik velký, že se český jezdec vrátil na trať, aniž přišel o vedení. Enge zůstal ve voze až do konce závodu, při vyjetí zpomalovacího vozu zajel doplnit palivo a nasadit nové pneumatiky. Tým při poslední zastávce objevil problém s alternátorem, který byl rychle odstraněn.

Tomáš Enge:Darren odvedl po startu vynikající práci a vybudoval obrovský náskok. Dnes jsme měli brilantní vůz a výborné nastavení. Rovněž pneumatiky byly tento víkend skvělé, fungovaly od začátku až do konce. Na konci jsme měli štěstí s řemenem alternátoru, chlapci znovu zvládli velmi dobrou výměnu.

Neztratili jsme moc času a udrželi jsme vedení. Mám velkou radost kvůli Aston Martin Racing a Pirelli, a samozřejmě i za Darrena a za mě. Doufám, že vítěznou sérii udržíme příští víkend v Portlandu.

Darren Turner: V Lime Rocku jsme byli silní, ale nevyšla nám strategie, přišli jsme tak o možnost vyhrát. Tady jsme měli od počátku dobrou strategii a hned od startu jsme si vybudovali velký náskok. Hned od začátku jsem jel jako šílený, pneumatiky Pirelli byly po celý víkend velmi konzistentní.

Jediné drama se odehrálo až na konci při problému s alternátorem, ale Luxton (mechanik) odvedl úžasnou práci. Bylo fantastické, jak rychle nás dostal zpátky na trať, neztratili jsme ani kolo.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose