www.car.cz
 

NF: Vítěz motokárového maratónu vyhrál jen o devět vteřin
     tisková zpráva


Dvouhodinový maratón, jenž byl tradičním rozloučením s mistrovskou sezónou, se proměnil ve velmi vyrovnanou bitvu a vítěz měl nakonec v cíli náskok pouhých devíti vteřin před kvartetem tvořeným Věrou Vostrou, Jiřím Svobodou, Lumírem Firlou juniorem a Václavem Koudelou. Třetí nejrychlejší družstvo absolvovalo stejný počet kol jako vítěz, za nímž zaostalo o čtyřiadvacet sekund.
V úvodu vytrvalostní bitvy překvapila Vostrá. Jediná žena ve více než třicetičlenném startovním poli, které kvůli poranění zápěstí levé ruky postrádalo vicemistra Národní formule 1400 Jiřího Mičánka juniora, se svým soupeřům rychle vzdalovala a v průběhu několika kol si vytvořila velký náskok. Pak ovšem uvízla v jediné klopené zatáčce na trati a dál pokračovala se značnou ztrátou.

Senzací byl také výkon týmu společ-nosti Würth, jejíž zástupci v souboji s podstatně zkušenějšími jezdci postupovali v průběžném pořadí stále výš, až se dvacet minut před závěrem dostali na druhou pozici. Stříbro ovšem nakonec neudrželi a ve finiši byli odsunuti na čtvrtou příčku.

Pozdější vítězové se na první místo dostali ještě v první třetině závodu. Pak zaznamenali nejrychlejší čas na kolo v hodnotě 31,507 a nakonec svoji pozici udrželi před mocně finišující konkurencí. „Byl to pěkný souboj. Být závod o trochu delší, bitva o první místo by byla hodně dramatická,“ konstatoval zástupce vítězů Tomáš Chabr. Po chvíli letošní mistr Národní formule 1400 s humorem dodal: „Zase jsem vyhrál. To si od soupeřů opět něco vyslechnu.“


Výsledky: 1. M. Svoboda, Loukota, Chabr, Plaček 2:00:24,582 (218 kol)

2. Vostrá, J. Svoboda, Koudela, Firla jun. 2:00:33,584 (218 kol)

3. Mifka, Firla sen., Krakovič, Korček 2:00:48,148 (218 kol)

Karel Lapáček


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose