www.car.cz
 

Pevná skládací střecha mění vůz VW na kupé nebo kabriolet
     tisková zpráva


Volkswagen na autosalonu v Ženevě
Světová premiéra studie concept C
· Pevná skládací střecha mění vůz na kupé nebo kabriolet

Praha 2. března 2004 - Na letošním 74. Mezinárodním autosalonu v Ženevě automobilka Volkswagen představuje designerskou studii kabrioletu s výsuvnou pevnou střechou nazvanou concept C. Označení „C“, znamenající Cabriolet i Coupé, naznačuje dvoutvářnost nové studie – unikátní vůz se dokáže během několika okamžiků proměnit ze čtyřmístného elegantního kupé na neméně atraktivní otevřený kabriolet a naopak. Konstruktérům pevné skládací střechy se do její stavby podařilo dokonce včlenit posuvné skleněné okno.

Mechanismus skládací pevné střechy je ojedinělým konstrukčním výtvorem – po uvolnění zámků střechy se nejprve prosklený střešní díl posune dozadu. Poté se nadzvedne celá zadní část střechy (C-sloupky a zadní okno) a začne se posouvat dopředu. Skleněné střešní okno podjede pod zadní část střechy a celý tento „sendvič“ se složí pod víko zavazadlového prostoru, které se za pomocí hydrauliky samo otevře a zase zavře. Do prostoru pod zadní kapotou se ještě zasunou okraje střechy a z elegantního kupé se stává neméně elegantní kabriolet.

Zavazadlový prostor studie concept C má při rozložené pevné střeše, tedy v podobě kupé, objem asi 400 litrů, což je na vůz této kategorie vysoce nadprůměrná hodnota. Díky promyšlenému systému skládání zabírá složená střecha v zavazadlovém prostoru jen poměrně málo místa, takže pro zavazadla zbývá stále ještě přibližně 200 litrů volného prostoru. Přepravu dlouhých štíhlých předmětů, například lyží, navíc usnadňuje průvlak uprostřed zadních opěradel.

Concept C je vizí kupé-kabrioletu nižší střední třídy. Nová studie automobilky Volkswagen je zřetelně mohutnější, než většina kabrioletů z tzv. A-segmentu. Concept C je dlouhý 4,41 m, vysoký jen 1,43 m, ale pozoruhodná je především jeho šířka: 1,81 m! Nízká široká silueta propůjčuje nové studii image vysoce dynamického, sportovního vozu.

Větší vnější rozměry slibují prostornější interiér, a concept C je skutečně navržený jako plnohodnotný čtyřmístný automobil. Jeho kůží čalouněný a leštěným dřevem přizdobený interiér nabízí velmi pohodlné cestování čtveřici dospělých pasažérů i při nejdelších jízdách.


Základní technická data studie concept C
Rozměry karoserie
Délka 4,41 m
Šířka 1,81 m
Výška 1,43 m
Objem zavazadlového prostoru cca 400 l

Motor a podvozek 2.0 FSI (přímé vstřikování benzinu)
Výkon motoru 110 kW/150 k
Převodovka Šestistupňová, manuální
Poháněná kola Přední
Přední kola/pneumatiky 235/35 ZR 19
Zadní kola/pneumatiky 245/35 ZR 19


tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose