www.car.cz
 

Sports Car Challenge na Hockenheimu pro Cosworth F1
     17.7.2006 18:33 - Vladimír Rožánek


Učastníci letošní Sports Car Challenge si dali dostaveníčko na známém německém autodromu Hockenheim. Ke svému startu se kromě protototypů, jenž v SCC startují sešly také poprvé vozy kategorie GT, ve kterých se objevil i loňský účastník Bruckl a další Rakušan Dragun, známý to účastník MMČR na okruzích s vozy Porsche GT. Vozy GT se však nezapočítávají do mistrovství Rakouska.

Smolný závodní víkend měl před sebou na Hockenheimringu především vedoucí muž první divize Angličan Sinclair, který svůj vůz na Hockenheimringu zle zbořil a body tak musel přenechat konkurenci, která se na německém okruhu sešla velmi slušná. Z vozu Jade Nissan mnoho nezbylo a mechanici se při skládání vozu docela dobře zapotili.

Svou premiéru si zde odbyl také anglický tým Juno, který nasadil hned dva vozy s motorem Jaguár a v týmu Waltera Pedrazzi se představil nováček Hämmerle na stroji PRC Opel. K závodům ve Sports Car Challenge se po roce opět vrátil bývalý vítěz SCC Švýcar Burli Stricker, ovšem na voze PRC Honda.

Prvnímu závodu dominoval Rakušan Payr, který využívá potenciál motoru Cosworth F1. O druhé místo v první divizi svedli souboj Anličané Davies a Briggs s prototypy Juno Jaguar. Až čtvrté místo božel tentokráte zbylo na Švýcarskou ženu Sabrinu Hüngebuhler s Osellou BMW.

Druhá divize se stala kořistí Švýcara Truffera, když za svýmy zády nechal své pronásledovatele Matzingera a navrátilce Strickera na PRC Honda. Vozů GT se mnoho nesešlo a závodům dominoval Bruckl Motorsport s jezdci Brucklem a Pepi Stroblem.

Stejně jako první závod, zvítězil i v druhém klání Rakušan Payr s PRC Ford Cosworth F1.který díky absenci Angličana Sinclaira v bojích o přední mety neměl se svým strojem řádnou konkurenci. Na druhém místě dojel Angličan Davies s Junem a mezi dva Angličany se ještě stupně vítězů vklínila mladá Švýcarka Hüngebuhler s Osellou BMW. V neděli viděl cíl i další ze Švýcarů Gartner s postarším strojem Martini Alfa Romeo.

Gerdu Beiselovi se tentokráte nedařilo podle představ a s PRC BMW mnoho bodů za dvě pátá místa nenasbíral. Druhou divizi vyhrál opět Truffer, který začíná podávat kvalitnější výkony, druhý byl v cíli Munch na Normě s motorem Honda a třetí místo opět odvezl navrátilec do SCC Stricker. Johan Pauer v tomto závodě kvůli zdravotním problémům chyběl, ale jeho účinkování v týmu PRC Sports Cars ještě není u konce a na dalším závodě bychom ho měli opět vidět. Z našich opět nikdo nepřijel, snad se dočkáme při mosteckém závodě SCC, při klání kamionů v Srpnu.

Bodový stav Sports Car Challenge po Hockenheimu

Divize 1

Wolfi Payr A – PRC Ford Cosworth F1 – 155b.

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6 – 128

Gerd Beisel D – Norma BMW 4,0 / PRC BMW – 116

Sabrina Hüngebuhler CH – PRC BMW 3,0 – 90

Adi Gartner CH – Martini Alfa Romeo V6 – 78

Jeff Davies GB – Juno Jaguar V6 – 52

 

Divize 2

Pius Truffer CH – PRC BMW 2,5 – 118

Gerhard Munch D – Norma M20 Honda –113

Karl H. Matzinger A – PRC Opel – 74

Georg Hallau D – MRP Honda – 64

Henry Uhling D – PRC Opel – 44

Peter Kormann D – PRC BMW – 38

 

Divize 3 formel trophy

Raffaele Giammaria I – Formula Gloria – 24

Denny Gorsdorf D – Formel Ford – 22

Daniel Haas D – Formel Ford – 22

 

Vláďa Rožánek

Foto Kerstin Meike


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose