www.car.cz
 

Tým Intermoto si zkoušel Brno před víkendovým MS superportů
     17.7.2006 22:53 - tisková zpráva


Tým Intermoto Czech Klaffi se představil na brněnském okruhu, kde si v rámci Alpe Adria Cupu vyzkoušel okruh před blížícím se podnikem mistrovství světa supersport.


Na Masarykově okruhu v Brně se konal závod Alpe Adria Cupu, kterého se zúčastnil i královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi. Přítomní diváci si mohli všimnout na motocyklech v barvě naší státní trikolóry hned dvou jezdeckých změn. Ve třídě Supersport doplnil pro tento závod Williama de Angelise český jezdec Tomáš Mikšovský, který v týmu zastává pozici rezervního pilota.

Ve třídě Superstock 600 se poté představil mladý Patrik Vostárek, který až doposud startoval ze tým Intermoto Czech Klaffi v evropském supersportovém šampionátu. Patrik si tímto závodem testoval stroj, se kterým se zúčastní společně s Honzou Prudíkem blížícího se závodu Mistrovství Evropy Superstock 600.Páteční a sobotní kvalifikační klání dalo do všech závodů předzvěst velké podívané. William de Angelis si v kvalifikaci zajistil pole position ve třídě Supersport, když druhého Itala Andrea di Voru porazil o bezmála dvě sekundy.

 Tomáš Mikšovský si zajistil také start z první řady, kde mu po kvalifikaci patřilo třetí místo.Samotný závod, který se jel pod slunečními paprsky a především za velkého vedra, byl jasnou záležitostí san-marinského Williama de Angelise, který si během úvodních kol vytvořil dostatečný náskok před svými pronásledovateli a poté až na cílovou čáru kontroloval vítězství. Naopak Tomáš Mikšovský svedl velkolepý souboj s krajanem Václavem Bittmanem a později i s Italem Andrea di Vorou. Krásný souboj rozhodla až poslední zatáčka, kde došlo v zápalu boje ke kontaktu mezi Bittmanem a Mikšovským.

Jezdec Intermota se při tomto kontaktu dostal až na samý okraj dráhy, čímž ztratil druhou pozici, na které dlouho jezdil. Do cíle poté přijel na místě čtvrtém. V hodnocení českého šampionátu skončil Tomáš Mikšovský druhý za vítězným Václavem Bittmanem, na kterého ovšem ztratil pouze neuvěřitelných 0,085 sekundy.

Ve třídě Superstock 600 nastoupil Patrik Vostárek ke své premiéře především s cílem seznámit se s motocyklem této kategorie. Během kvalifikačních bojů si benjamínek týmu Intermoto Czech Klaffi vyjel čtrnáctou pozici. Bohužel samotný závod pro naší naději nedopadl nejlépe. Již ve třetím kole Patrik chyboval a havaroval. I přes tuto havárii však český jezdec ukázal svůj potenciál pro evropský závod superstocků, když během závodu dosáhl na čas 2:12,466. Honza Prudík do závodu nastupoval se svým motocyklem Kawasaki ZX-6R, se kterým se kvalifikoval 25. časem.

V samotném závodě nakonec mladý jezdec z Brna obsadil 27. pozici.Následujícím programem pro tým Intermoto Czech Klaffi bude závod mistrovství světa třídy supersport, který se koná již tento víkend na Masarykově okruhu v Brně. Tým se v Brně představí již ve svém plném složení, což znamená, že vedle Williama de Angelise bude startovat i Mathieu Lagrive, který bude usilovat o zisk dalších světových bodů.

Tradičním doplňkem evropské části WSBK bude i závod evropského šampionátu Superstock 600, kde Intermoto Czech Klaffi spoléhá na novice v tomto seriálu Patrika Vostárka.

Výsledky závodu AA Cup Supersport – Brno:1.- William de Angelis (RSM-Honda) 10 kol2.- Andrea di Vora (ITA-Honda) +9,0753.- Václav Bittman (CZE-Honda) +9,6224.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) +9,7075.- Josef Mayrhofer (AUT-Yamaha) +17,142


PR


 
 
Fotogalerie:   Intermoto Czech Klaffi na AAC 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose