www.car.cz
 

Nadcházející zřejmě horký víkend v Brně : Mistrovství světa Superbiků
     19.7.2006 22:28 - tisková zpráva


Corona Extra Mistrovství světa Superbiků
Automotodrom Brno, 21.- 23.7.2006

 Pouze několik málo dní zbývá do chvíle, kdy v Brně opět zaburácí čtyřtaktní motory silných motocyklů. Do České republiky po roce zavítá seriál Mistrovství světa Superbike.

 Po loňském úspěšném uspořádání tohoto závodu se brněnský okruh na další období pevně zapsal do mezinárodního kalendáře. Letošní ročník seriálu navíc zaznamenal další nárůst atraktivity závodů a diváci se mohou těšit na skutečně mimořádnou podívanou.

 V současné době ve třídě superbike vede Troy Bayliss s poměrně slušným náskokem před Hagou.  Od Hagy dál  je však situace velmi vyrovnaná a mezi ním a pátým jezdcem je rozdíl pouhých 14 bodů. Vzhledem k tomu, že během každého závodního víkendu se jedou dvě samostatně bodované jízdy (maximum 25 bodů v každé jízdě), může být situace naprosto jiná již po závodech v Brně příští týden. Navíc ani náskok Baylisse není tak velký, aby i závodníci jako Toseland, Corser nebo Barros neudělali vše pro jeho dohnání. 

Zajímavostí letošního roku je, že první čtyři místa jsou obsazena čtyřmi různými značkami motocyklů. Je tedy zřejmé, že žádná značka nedisponuje mimořádným technickým náskokem a vše  je především o jezdeckém umění.

Ve třídě supersport je situace obdobná. Vede Charpentier na Hondě, ale další čtyři jezdci se vešli do patnácti bodů. To znamená, že i v této třídě budeme s největší pravděpodobností svědky snahy o likvidaci náskoku vedoucího závodníka.

Třída Superstock 1000 slibuje možnost podpořit účastníka celého seriálu s českou licencí. Matěj Smrž  si letos připsal již deset bodů a stále se zlepšuje. Je to velký příslib pro letošní sezonu a i pro ty daší. Navíc trať v Brně výborně zná a to by mu mohlo pomoci výrazně rozmnožit body.

V superstocích 600 figuruje pro změnu na průběžném 7. místě Ondra Ježek na Kawasaki. I ten má sezonu velmi slušně rozjetou a na trati v Brně je doslova doma. Ondra v letošnim roce bodoval v každém závodě           a do první pětky mu chybí pouhých pět bodů. Dalším našim závodníkem v této třídě je Jan Prudík, který letos zatím nebodoval, ale to se může změnit právě na domácí půdě.

V Brně navíc budeme mít naše závodníky také díky divokým kartám. V superbicích uvidíme Čiháka, Drážďáka, Svobodu, Mrkývku a Čermáka, v supersportech Bittmana a v superstocích 600 Vostárka. Bude zajímavé sledovat, jestli se někomu z nich podaří překvapit.

Je zřejmé, že Brno zažije mnoho bitev o body do celkového hodnocení a diváci budou moci shlédnout krásné závody. Navíc je pro ně připraven doprovodný program včetně zábavných atrakcí pro děti, seskoku parašutistů či pochodu mažoretek.

Doplňující informace:
● v pátek je vstup do areálu (včetně paddocku) zdarma

● děti do 14 let nebo do 140cm mají vstup zdarma po celý víkend

● otevřené budou tribuny přírodní (C, D, G) i sedadlové (T2 a T3)

● možnost zakoupení vstupenky pouze na sobotu v ceně 200,- Kč (platná na všechny tribuny)

● linka 400 z Mendlova náměstí na okruh a zpět v sobotu i v neděli zdarma

● pravidelná linka 402 ze Starého Lískovce

● parkování pro individuální dopravu – motocykl – parkování na parkovištích proti hlavnímu vstupu na automotodrom zdarma, parkování aut u kempu Start za 100,- Kč. Kapacita parkovišť v tomto prostoru  je dostatečná a měla by stačit pro všechny návštěvníky, tzn. že nebude nutno docházet ze vzdálených parkovišť.

Oproti loňskému roku je otevřeno soukromé velkokapacitní parkoviště v tomto prostoru.
● velkoplošné obrazovky
● občerstvení za přijatelné ceny
● Více informací na www.worldsbk.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Autocros ve Velkém Meziříčí 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose