www.car.cz
 

První den MS enduro na americkém území se českým jezdcům dařilo
     23.7.2006 23:22 - tisková zpráva


(USA-NY, Hancock, 22.07.2006)


První den šesté motocyklové soutěže letošního seriálu Mistrovství světa enduro na americkém území se českým jezdcům dařilo.

Sedm hodin v sedle motocyklu čítala sobotní etapa, kdy jezdci absolvovali dvě kola za přívalu vydatného deště, „který jsem ještě nikdy nezažil“. V časových kontrolách i přes příval vody bylo najeto cca 12 minut. Na poslední kolo už sice přestalo pršet, ale vysychající trať začala neuvěřitelně klouzat.
 
Z našich jezdců zajel nejlépe Vít Kuklík, který obsadil ve třídě E3 5.místo a v téže třídě si dojel pro body za 12.místo Michal Rudolf. Ve třídě EJ se dařilo oběma mladým juniorům KBS UAMK Teamu Unhošť. Jakub Horák vybojoval pro něj zatím nejlepší 7.místo a do desítky nejlepších se vešel i Lukáš Sedláček, který dojel na 9.místě. Těžké podmínky opět prokázaly, že se naši jezdci neztratí.


Z favoritů se vůbec nedařilo Merrimanovi, který měl několik pádů na Extrém testu. Nakonec dojel až na 10.místě. Kamenitý konec extrém testu ale dokonale potrápil i více favoritů. Samotná trať, i když byla díky dešti obtížnější, se dala absolvovat bez velkých problémů.

Druhý den jezdci absolvují opět tři okruhy na shodném okruhu, kdy se jim v každém kole budou měřit všechny tři testy. V tuto chvíli tady v době startu do druhé etapy je zataženo, ale neprší.

Ladislav Krupička

Výsledky: http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html


 
 
Fotogalerie:   Ondra Ježek při MS Superbike 2006 - Brno - pátek : foto Jirka Navrkal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose