www.car.cz
 

Iveco a Fiat budou spolupracovat v Číně ...
     26.7.2006 10:56 - tisková zpráva


SMLOUVA O SMLOUVĚ BUDOUCÍ PODEPSANÁ MEZI SPOLEČNOSTÍ IVECO, FIAT POWERTRAIN TECHNOLOGIES (FPT) A SAIC MOTOR CORPORATION NA POLI VÝROBY MOTORŮ

Iveco a Fiat Powertrain Technologies (FPT), dvě společnosti skupiny FIAT, podepsaly se společností SAIC Motor Corporation Smlouvu o smlouvě budoucí s cílem založit nové dlouhodobé partnerství v Číně na poli výroby dieslových motorů pro střední a těžkou řadu nákladních vozidel.

Plány zahrnují  výrobu tří různých řad motorů pro těžkou a středně těžkou řadu nákladních vozidel: F5, NEF (v obou případech ve 4 a 6 válcové verzi) a Cursor 9 s investicí přes 150 milionů €. Umístění výroby těchto motorů do Číny bude garantovat větší konkurenční nabídku motorů na tamějším trhu.

“Jsme velmi pyšní, že jsme tuto smlouvu podepsali”, řekl generální ředitel  FPT Domenico Bordone. “V momentě, kdy se dokončí joint venture, nová společnost s takovými vynikajícími partnery nám dovolí přinést náš technologicky vyspělý a nákladově konkurenční produkt na rychle rostoucí čínský trh, kde vidíme velký potenciál pro podporu plánů naší sesterské společnosti”.

Tato dohoda podpoří a urychlí výrazným způsobem nový rozvoj společnosti Iveco, které se tak otevírají dveře na čínský trh užitkových a nákladních vozidel díky nedávnému podpisu spolupráce při výrobě lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel” řekl generální ředitel společnosti Iveco Paolo Monferino. “To nám dovolí získat místo na velmi ziskovém trhu a zvýšit objem našich prodejů”.

O společnosti SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor)

Šanghajská společnost SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) se řadí mezi tři nejvýznamnější výrobce automobilů v Číně. V první polovině roku 2006 činil prodej přes 682 000 automobilů. Společnost má více než 56 000 zaměstnanců. Představuje kladný přínos do skupiny SIAC v sektorech, jako jsou například klíčové komponenty vozidel a ostatní služby, spojené s automobilovým průmyslem.

Společnost SAIC Group, s konsolidovaným výnosem překračujícím v roce 2005 14,4 miliardy US$ se řadí mezi 500 společností s nejvyšším jměním. Společnost FIAT Group a SAIC již v minulosti realizovaly tři spojení Joint Venture pro průmyslovou spolupráci: Shanghai New Holland, favorit ve výrobě traktorů o výkonu 50 k v Číně; Huadong Teksid, největší výrobce bloků motorů v Číně; a společnost Shanghai Meridian, vyrábějící magneziové odlitky.

O společnosti Chongqing Heavy Vehicle Group Co. Ltd.

Společnost Chongqing Heavy Vehicle Group (dříve Sichuan Automobile Factory), vlastněná samosprávným územním celkem Chongqing, se 33 miliony obyvatel, a spravovaná přes dceřinou společnost Chongqing Hongyan Automotive, se řadí mezi jedny z nejvýznamnějších výrobců trucků střední a těžké třídy v Číně (více než 15 000 kusů ročně), které jsou následně po Číně distribuovány prostřednictvím rozsáhlé dealerské sítě.

O společnosti Fiat Powertrain Technologies (FPT)

Fiat Powertrain Technologies, založená v březnu 2005 jako součást skupiny Fiat Group, zahrnuje všechny aktivity  výroby hnacích ústrojí zejména pro společnosti Fiat Auto, Iveco, Centro Ricerche Fiat a Elasis. S roční objemem výroby okolo 2,5 miliónů motorů a 2 miliónů převodovek, FPT je celosvětově jedním z nejvýznamnějších hráčů v automobilovém sektoru.

O společnosti Iveco

Společnost Iveco vyvíjí, vyrábí a distribuuje širokou paletu lehkých, středních a těžkých tříd užitkových vozů, terénních trucků, městských a meziměstských autobusů, autokarů, a také vozidel pro speciální účely, jako například hasičské vozy nebo terénní vozy pro vojenské mise a civilní obranu.

Společnost Iveco má 32 000 zaměstnanců ve 49 výrobních závodech v 19 zemích po celém světě. V těchto závodech využívají nejmodernější technologie, které jsou neustále zdokonalovány v 15 výzkumných centrech. Kromě evropských zemí má společnost závody i v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a jižní Africe. Přes 4500 servisních středisek ve více než 100 zemích světa zaručuje kvalitní technickou podporu, ať už jste se svým vozem Iveco kdekoliv.
 
Společnost Iveco je členem skupiny Fiat Group.

 

Šanghaj, 25. července 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbram 2005, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose