www.car.cz
 

Nürburgring mnohé napověděl. Buggyra jde správnou cestou
     27.7.2006 12:39 - tisková zpráva


Nürburgring mnohé napověděl

Přestože nebyl německý truckový šampionát součástí letošního Evropského poháru tahačů, před druhou polovinou letošního šampionátu, která se v rozmezí srpna až října odehraje na okruzích v Mostě, Zolderu, Jaramě a Le Mans, mnohé naznačil. Výsledky prestižní generálky lze shrnout do těchto bodů.

1. Stabilní forma Gerda Körbera
Třetí jezdec loňského šampionátu startoval v této sezóně v deseti pohárových jízdách, přičemž v devíti z nich dojel mezi nejlepší trojicí. Svou až neuvěřitelně stabilní formu potvrdil i na Nürburgringu, kde prodloužil šňůru svých pobytů na stupních vítězů na osm závodů. V neděli navíc vyhrál svůj druhý letošní pohárový závod. Zatímco však v Albacete bojoval o vítězství do posledního kola, na Nürburgringu rozhodl prakticky v první třetině pohárového klání. Přitom snad nikdo nepochybuje o tom, že pokud by první část deštivého sobotního závodu nebyla přerušena, slavil by Gerd v Německu double.

2. Mercedesy zbrojí
Z týmu Euroline pronikla informace o tom, že Mercedesy trojice Hahn-Oestreich-Pulič byly vybaveny novými motory. Další pádný důkaz toho, že to u Mercedesu myslí se ziskem titulu vážně. Markus Oestreich vyhrál oba měřený tréninky a jen tak potvrdil letošní sílu značky v této disciplíně. Z posledních osmi měřených tréninků totiž prohráli Hahn s Oestreichem pouze jeden. V neděli se v Albacete radoval Bösiger. Na rozdíl od Albacete a Nogara však dolehla na Nürburgringu v kvalifikacích a pohárových závodech na tréninkové krále mírná krize. To překvapilo zvláště u Hahna.

3. Vršecký stoupá vzhůru
Další dobrá zpráva pro Buggyru! Od Barcelony nepříliš výrazný Vršecký předvedl na Nürburgringu vynikající výkon, jeho nedělní start kvalifikace byl jako z učebnice. Stejně tak jako vítězné souboje s Körberem, Hahnem, Albacetem či Oestreichem. Zvláště ten poslední z nedělního pohárového závodu, který sváděl s Oestreichem zvedal lidi ze sedadel.
 
4. Rozpačitý šampión
Přestože Antonio Albacete podal na Nürburgringu nesrovnatelně lepší výkon než v Albacete a Nogaru, do loňské formy má daleko. Přesto by bylo velkou chybou španělského úřadujícího mistra Evropy jakkoli podcenit. Albacete je skvělým jezdcem a bodové rozestupy mezi nejlepší pěticí nejsou zase až tak velké!

5. Pozor na Bösigera
Kde se to jen v Markusovi vzalo? Tuto větu si mohli položit všichni ti, kteří znali Markuse Bösigera jako technického a nikterak agresivního jezdce. Na Nürburgringu totiž Švýcar prokázal, že jeho výrazné zlepšení v Albacete (vítězství v měřeném tréninku + třetí místo v pohárovém závodě) nebylo dílem náhody. V Německu vyhrál po více než roce „slepený“ sobotní pohárový závod.
 
V neděli jel pak na samé hraně zdravého rozumu, za což si vysloužil obdiv statisícového davu a penalizaci ze strany organizátorů. Přesto udržel celkového druhé místo. Bösiger tak ukázal, že je nutno s ním počítat v bojích o mety nejvyšší.
 

Změna je život

S tímto pravidlem se musela smířit část mechaniků týmu Buggyra International Racing System. Místo dlouho plánované dovolené totiž musí připravit oba závodní speciály na pondělní testování, které proběhne na okruhu v Mostě. „Nedá se nic dělat. Po úspěchu na Nürburgringu musíme potvrdit své ambice i v Mostě. Část dovolené bude mechanikům kompenzována v zimě,“ řekl šéf týmové logistiky Petr Marek.
 
Ten se od soboty těší ze společnosti své partnerky a především týdenní dcery Dominiky. Důvody náhlé změny vysvětluje technický ředitel týmu Mario Kress. „Využili jsme možnosti pondělního testování na Nürburgringu. Máme další data, která potvrdila, že jdeme správnou cestou. Mostecké testování považuji v této chvíli za nezbytné.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Finále Trucktrialu 2005 v Chříči, archiv pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose