www.car.cz
 

Jirka Volf jde v Pelhřimově do boje (opět) v nových barvách
     28.7.2006 11:26 - tisková zpráva


Pelhřimov – Volf s Novákem jdou do boje v nových barvách

 

 

Šestým podnikem bude v sobotu 29. července v Pelhřimově a jeho okolí pokračovat letošní seriál MČR sprintrally. Na startu nebude chybět posádka Jiří Volf - Petr Novák, která se tradičně představí s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport. Vůz ale dostane zcela nový design.

 

Jirku s Petrem čeká bitva o důležité body. V průběžném pořadí MČR figurují před čtyřmi závěrečnými podniky na pátém místě, na druhého Miroslava Jandíka ale ztrácí pouhých pět bodů. Tým proto v žádném ohledu nepodcenil přípravu na soutěž a ve čtvrtek v Brdech důkladně testoval. „Vůz má nový motor, proto jsme se soustředili hlavně na něj, turbo a tlumiče,“ nastínil Jiří Volf.

 

A proč se brněnský jezdec rozhodl v půli sezony pro změnu designu vozu? „Když se na něco dívám půl roku, začne mě to nudit,“ směje se Jura, zároveň ale s úsměvem dodává, že toto pravidlo neplatí, pokud jde o ženy. „Ale žerty stranou. V týmu stavíme další vůz a chceme design obou unifikovat. Praxe ukázala, že současný design není úplně vhodný kvůli velkým plochám, které se pak v případě nějakého poškození během závodu těžko opravují. Proto by měl být nový design účelnější a snad potěší i diváky,“ doufá Brňan.

 

Pelhřimovská rally se Jiřímu Volfovi velice líbila už loni, proto věří, že i letos organizátoři připraví vynikající soutěž: „Tamní tratě jsou fantastické a vynikající byla i organizace, která nás překvapila už během tréninků, kdy příjezdy k erzetám byly výborně značené. Líbí se mi, že letošní ročník se nese v duchu vzpomínky na Tomáše Vojtěcha, protože to si každá osobnost, která pro náš sport udělala tolik, určitě zaslouží. Takových akcí by mělo být víc,“ podotýká Jirka Volf.

 

Jiří Volf s Petrem Novákem už ze svých hlav vypudily nepříjemné vzpomínky na smolný Rallysprint Kopná a do sobotního boje jdou s velkým odhodláním. „Konkurence je letos skutečně skvělá a v Pelhřimově bude snad ještě těžší. Samozřejmě si budu hlídat všechny jezdce, kteří jsou v hodnocení šampionátu kolem nás, ale proti Barvíkovi rozjetému z Bohemky a Semerádovi, který je rozjetý z předchozího průběhu sezony, to bude obzvlášť těžké.

 

Ale na všechny závody jedu s cílem, abych si domů odvezl nějakou tu plechovku. A ani teď to není jinak,“ troubí k sobotnímu útoku Jiří Volf.

 

 

JIŘÍ VOLF MEDIA SERVICE

PR


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel rally 2005, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose