www.car.cz
 

Hinduja Group získala 30% podíl společnosti Iveco
     28.7.2006 23:05 - tisková zpráva


HINDUJA GROUP ZÍSKALA PODÍL SPOLEČNOSTI IVECO V ASHOK LEYLAND

 

Na základě dohody Hinduja Group získala 30% podíl společnosti Iveco v Machen Iveco Holding SA, která má díky své 100% vlastněné dceřinné společnosti  LRLIH Ltd UK 51% podíl akcií ve společnosti Ashok Leyland Ltd a 59% v Ennore Foundries Ltd. V České republice není indická dvojka ve výrobě nákladních vozidel Ashok Leyland neznámá. Minulý týden převzala klíčovou divizi společnosti Avia od firmy SGM. 

 

Partnerství mezi Hinduja Group a společností Iveco se datuje zpátky do roku 1987, kdy došlo k převzetí společnosti LRLIH od Rover Group z Velké Británie. Podíl LRLIH v Ashok Leyland byl v té době 40%. V roce 1994 zvýšil již na 51%.

 

V prohlášení, které poskytli pan G.P. Hinduja, Prezident Hinduja Group a  Paolo Monferino, Generální ředitel Iveco, se uvádí: “Hinduja Group a Iveco jsou pyšní na velký pokrok, který Ashok Leyland učinil v oblasti produktu a technologického vývoje během posledních 20 let.

 

Vzhledem ke změněným obchodním plánům obou partnerů a zamýšleným strategickým prioritám pro Ashok Leyland a Iveco, jsme se dohodli pracovat nezávisle v duchu vzájemného respektu a dobré spolupráce osvojené během našeho dlouhého partnerství.

 

 

Turín, 27. července 2006

 

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Buggyra vítězí v Německu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose