www.car.cz
 

FIA GT: Enge, Janiš, Charouz - úspěšně zvládnutá kvalifikace
     29.7.2006 20:36 - tisková zpráva


Tomáš Enge a Jarek Janiš vedli ataky svých týmů na kvalifikační časy pro čtyřiadvacetihodinový závod ve Spa. Enge zajel s vozem Aston Martin DBR9 čtvrtý čas, Janiš skončil se Saleenem S7R o dvě příčky za ním.

S výjimkou testu na počátku července začalo dění na sedmikilometrové trati ve Spa až ve čtvrtek, kdy byly na programu dva volné tréninky a dvě kvalifikace. Nabitý program pokračoval v pátek ráno, kdy se odjela poslední část kvalifikace. Týmy nyní mají čas až do sobotního zahřívacího tréninku na přípravu vozů pro závod, který odstartuje v sobotu odpoledne ve čtyři hodiny.

Enge hájí barvy týmu Aston Martin Racing BMS, a přestože je v týmu na hostování zatím pouze pro tento závod, dostal důvěru ke kvalifikačnímu pokusu. V něm zajel čas 2:15,754, který znamenal čtvrté místo. Janiš, který se ve voze střídá i s Janem Charouzem, kvalifikoval Saleen S7R týmu Zakspeed na šesté příčce.

Tomáš Enge:Jízdy zatím probíhají podle plánu, přijeli jsme sem dobře připraveni, k čemuž nám pomohl i test z úvodu měsíce. Tým mi dal důvěru pro kvalifikační pokus a s dosaženým časem jsem hodně spokojený, protože jsme ani nepočítali, že bychom se dostali pod 1:16. Ruka zatím drží, při jízdě mě nijak neomezuje. V závodu bude důležitá hlavně vyrovnanost tempa, všichni čtyři jezdci jsme s nastavením vozu spokojeni. Potěšilo mě i to, že jsem v kvalifikaci vyhrál náš český minisouboj.

Jarek Janiš:Prakticky po celou dobu jsme se soustředili na vyladění vozu pro závod. Včera nás trochu zbrzdily menší problémy s řazením, ale tým je rychle vyřešil. Je škoda, že při kvalifikačním pokusu na nových gumách jsem neměl první dvě kola volná a ve třetím už pneumatiky neměly stejný výkon jako hned po vyjetí z boxů. Postavení na startu ale není ve čtyřiadvacetihodinovém závodu důležité a naše rychlost je při delších jízdách velmi dobrá.

Jan Charouz: Zatím si pořád zvykám na vůz, který je ve srovnání s formulí velký a těžký, a také se musím znovu učit trať. Důležité je, že průběžně zrychluji. Před závodem bych bral ještě pár dalších kol, ale mělo by to být dobré.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   SuperSport World Championship - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose