www.car.cz
 

Komárci a Komvet racing slavili již po Babě první letošní titul !!
     31.7.2006 08:35 - tisková zpráva


Komvet racing slaví po Babě 1. letošní titul a zdaleka ne poslední !

 

David Komárek se svým suverénním vítězstvím na pezinské Babě stal již oficiálním mistrem ČR v závodech do vrchu pro rok 2006 ve skupině  A. Potvrdil tak nejen svoji skvělou formu, ale i prvotřídní kondici ex-továrního vozu Mitsubishi Lancer Evo 6. Na Babě, přestože nebyl klasifikován do mistrovství Evropy, se mu časově nikdo z jezdců sk.A nepřiblížil.

 

Velice kvalitní časy David zajížděl již v sobotním tréninku, a to úmorné vedro rozhodně turbo-motorům nepřálo. V nedělním závodě opět za úmorného vedra vyrovnanými precizními výkony časem 2:22,112 a 2:22,540 byl zdaleka nejrychlejším vozem skupiny A ve startovním poli a výsledkem je mistrovský titul, na který už poslední závod v Lanškrouně nemá žádný vliv.

 

Josef Komárek odjížděl na Babu s jednoznačným úkolem – maximálně bodovat ve skupině M mistrovství ČR a přitom neudělat jezdeckou chybu, protože ta by vážně ohrozila možnost obhajoby loňského titulu. Především díky problémům s elektronikou na závodech ve Šternberku a Brně totiž jezdec nebodoval a nedokončil 2 závodní jízdy. Vzniklé situaci Josef plně přizpůsobil i treninkové jízdy na Babě, kdy především dolaďoval podvozek, protože nový asfalt skutečně umožňoval rychlý průjezd i zdánlivě pomalejších míst.

 

První závodní jízda v neděli potvrdila, že taktika byla správná a výsledný čas 2:19,783 znamenal rozhodující náskok na konkurenci ve skupině M  českého mistrovství. Proto se 2. jízda nedá nazvat jinak než „zajišťovací“, vzhledem i k tomu, že největší konkurent Martin Novotný do 2. jízdy nenastoupil pro ohnuté rameno zadní nápravy po kolizi se svodidly. Proto bylo rozhodnuto nehonit se s Rosinou ani Pailerem, protože ti jeli svůj vlastní závod a přesto i 2. jízda v součtu stačila o fousek na vítězství v kategorii 1 před synem Davidem v českém mistrovství.

 

Tímto také vznikla zajímavá situace v absolutním pořadí kategorie 1, kdy o dalším titulu pro Komvet racing rozhodne střetnutí otce se synem v poslední závodě v Lanškrouně.

Takže  u Jeptišek bude asi pěkný vítr!

 

Mimochodem, KOMVET RACING již také s obrovským náskokem vyhrál Pohár týmů vypsaný pro nejlepší vrchařský tým v ČR…

 

Tisková zpráva Komvet racing  


 
 
Fotogalerie:   Hobby autokros N.Paka, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose