www.car.cz
 

Smutný Pelhřimov pro Pepu Semeráda. Byť skončil bronzový .....
     1.8.2006 22:18 - tisková zpráva


Smutný Pelhřimov

 

Na Pelhřimov jsme se já i Bohouš moc těšili, už proto, že jsme byli sami zvědavi na poměření smečky "devitek" s naší Evo VII.

 

Studená sprcha však přišla v pátek, kdy mi před polednem odletěl na svůj poslední let můj nejlepší a největší kamarád a rádce, dopravní pilot, kapitán a instruktor ČSA v.v., nejlepší chlap v mém životě,...můj Táta. ¨

 

Do závodu jsem šel až po dohodě s mou rodinou, maminkou, manželkou Irenkou a s Bohoušem, kterému tímto moc děkuji za shovívavost a pochopení, kteréžto mě drželo nad vodou po celou dobu trvání soutěže.

 

Na trati jsem udělal asi tolik chyb, jako v celé letošní sezóně dohromady. Jelo se nám sice pěkně, ale vždy jsem asi vypadl z koncentrace a udělal chybu, která nás stála moc času. Největší přišla na RZ 6, kdy jsem nedobrzdil do retardéru a ještě jsem zavinil chcípnutí motoru. Nechtěl potvora chytit asi 30 vteřin a my už chtěli sundat helmy, když se mi ho podařilo nastartovat tím, že jsem pomohl startéru rozjetím auta z kopce ještě dále do "mlíka". Pak už jen couvnout a jeli jsme dál. Kolik jsme tam zanechali poznáme všichni až z videa.

 

Poslední kolo jsme tedy začali na nelichotivém osmém místě s velkou ztrátou. Kluci nám v servisu dali nové gumy, do rezervy dvě nové mokré a my se vydali na trať udělat nemožné...

 

Slíbil jsem sobě i Bohoušovi, že starosti nechám na servisu a on mi poradil abych jel tak, aby mě to bavilo. Tak jsem tedy i udělal. Na sedmé, ani osmé jsem neudělal chybičku a před devátou jsme i přes vědomí, že na trati je voda nepřezuli a pokračovali jsme na suchých, vepředu tvrdých a vzadu středně tvrdých gumách.

 

Věděli jsme, že je to naše jediná naděje, jak zvrátit nepříznivý vývoj soutěže a od prvních metrů jsme do toho šli naplno. Trať jsme projeli celou (i retardéry na klouzavém asfaltu v lese, což se některým posádkám nepodařilo, ale pořadatel to nijak nepenalizoval) a v cíli, když jsme porazili i WRCka, neznala naše radost mezí. Byla to pro nás částečná satisfakce a po zjištění, že jsme přeskočili tři posádky a skončili hned za Barvíkem nám spadl velký kámen za srdce. Jedeme přece letos za jasným cílem...

 

Všem, kdož jste nám tady drželi palce moc děkujeme, jste naši přátelé a my si toho vážně moc vážíme.

 

Pro mě osobně byla tahle soutěž asi nejhorší v životě, ale celou jsem ji jel pro svého taťku na kterého do smrti zůstanu pyšný. Strávil ve vzduchu přes 22000 hodin a vždy své pasažéry dovezl domů bez úhony. Byl jedním zmála těch nejlepších, a jen doufám, že i já budu žít a pracovat tak, aby si tohle mohly říct i moje děti o mě.

 

Možná sem ani tenhle článek nepatří, ale já Vám všem chtěl říct kdo byl můj táta a jak jsem ho měl rád. Kdo mě zná, ten to pochopí.

 

Díky Váš Pepa Semerád


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Pelhřimov 2006, foto Robert Jeníček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose