www.car.cz
 

Jan Jelínek bojoval v Pelhřimově o vítězství
     2.8.2006 09:56 - tisková zpráva


Velké překvapení přichystala fanouškům při Rally Pelhřimov posádka Pospa Rally Teamu Jan Jelínek – Miroslav Kotěna. Od prvních kilometrů držela krok se špičkou pole a sahala po vítězství. Nakonec až zmoklá poslední rychlostní zkouška rozhodla o tom, že si posádka z Pelhřimova odvezla bramborovou medaili v hodnocení MČR. 

Jan Jelínek neplánoval v Pelhřimově útok na vítězství. Při svém druhém startu s mitsubishi nejnovější evoluce měl pochopitelně jiné cíle: „Potřebujeme se více seznámit s autem. Zatím jsem s ním maximálně spokojený. Motoricky je to auto špičkové, zvykat si musím na mezinápravový diferenciál, který dává autu úplně jiné jízdní vlastnosti. Každopádně díky němu může člověk vyřešit spoustu krizových situací, které byly například s evo šestkou neřešitelné,“ hodnotí nový stroj zlínský jezdec. 

Začátek závodu vyšel posádce nad očekávání dobře. Po opatrnějším začátku na RZ1 přišly postupně dva nejrychlejší časy a po první sekci drželi Jelínek s Kotěnou skvělé druhé místo jen 0,6 sekundy za další „devítkou“ Vladimíra Barvíka. Až do konce soutěže se však už více přiblížit nedokázali, zejména poslední průjezdy měřených úseků znamenaly postupný propad pořadím.

„Nevím, proč jsme tak ztráceli. Na trati bylo čím dál více vytahaných nečistot a asi jsem se začal až příliš mnoho snažit, z čehož vyplývaly malé, ale důležité chyby,“ přemítá Jelínek.

Před poslední rychlostní zkouškou nicméně ještě držel medailovou příčku v českém mistrovství a chtěl se poprat i o stříbro. Podle zpráv byla RZ9 částečně mokrá, a tak se posádka rozhodla pro výměnu předních suchých pneumatik za mokré. Přestože nakonec na zmoklé rychlostní zkoušce zajela třetí čas, klesla až na nepopulární čtvrtou příčku.

Nemyslím, že přezutí na mokré byla chyba. Úsek byl opravdu půl na půl mokrý, takže na tom extra neprodělal ani jezdec na slickách, ani my na mokrých. Jiní jezdci však byli rychlejší, takže se musíme spokojit i se čtvrtým místem. Po nadějném úvodu je to trochu zklamání, nicméně tak dobrý výsledek jsme před závodem neočekávali, takže celkově panuje spokojenost,“ přitakal pilot, kterého nyní čeká konfrontace s evropskou špičkou při domácí Barum rally Zlín.

Budeme mít tři dny závodění na to, abychom dostali auto už definitivně do ruky, což je hlavní cíl. Bude tu velká konkurence, takže výsledek si netroufám odhadnout. Byl bych rád, kdybychom se i na barumce pohybovali mezi jezdci, se kterými jsme závodili v Pelhřimově,“ uzavřel Jelínek.       


      
             tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 
          

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Pelhřimov 2006, foto Robert Jeníček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose