www.car.cz
 

Neúspěch na Bohemii si Tomaštík vynahradil čtvrtým místem v Pelhřimově
     3.8.2006 07:51 - tisková zpráva


 Vzhledem k poškození, které utrpělo na Rallysprintu Kopná týmové Subaru Impreza STi modelový ročník 2004, bylo nutné přijmout pro další podniky náhradní řešení. Zatímco start na Rally Bohemia s lancerem EVO VII skončil předčasně, starší subaru dovezlo Tomaštíka v Pelhřimově k pěknému devátému místu v hodnocení MČR.

 

Jaromír Tomaštík usednul na Rally Bohemia do červeného Mitsubishi Lancer EVO VII Tomáše Kubiše. Na místě spolujezdce výjimečně zaskakoval jeho týmový kolega Igor Fecko. Prakticky žádné předstartovní seznámení s novým vozem se projevilo i na prvních kilometrech v soutěži.

 

„Na vůz jsem si jen těžce zvykal. Největším problémem byla absence bezsynchronní převodovky, takže se mi stávalo, že jsem brzdil levou nohou a pravou mačkal spojku. Vzniklo z toho pár krizových situací, a v ani jedné z RZ jsme se tak nevyhnuly problémům,“ řekl vsetínský jezdec. Dříve než si mohl na novou situaci zvyknout však lancer zastavila porucha dobíjení.

 

Spíše testovací byl start na rallysprintu v Pelhřimově. „Máme před sebou několik úkolů. Především se poprvé od loňského podzimu potřebuju svézt na suchu a otestovat formu na Barum rally Zlín. Pojedeme také poprvé v rámci Matador Cupu a vyzkoušíme nové pneumatiky. V neposlední řadě zkusím spolupráci s novým spolujezdcem,“ připomínal před startem pilot. Nově sestavená posádka Tomaštík–Hausknotz se při prvních průjezdech držela v první patnáctce absolutního pořadí, a to přes problémy s kulisou řazení.

 

Po prvním servisu přišly jedny hodiny a dočasné opuštění top 15, do které se ale do konce druhé sekce zásluhou vyrovnaných výkonů opět vrátila. Podobně jako drtivá většina soupeřů zvolila pro poslední průjezdy slicky navzdory zprávám, že RZ9 je částečně pod vodou. Volba se nakonec vyplatila, ačkoliv uklouzaná rychlostní zkouška s hodně probržděným retardérem stála v konečném účtování ztrátu přibližně 25 sekund. I tak to stačilo na čtrnácté místo absolutně jen osm desetin za Tiborem Cserhalmim.

 

V českém šampionátu to ovšem znamenalo skvělé deváté místo, pro Matador Cup dokonce čtvrté místo. „Myslím, že můžeme být se svým účinkováním spokojeni. Ač jsme si prožili pár ¸prekéreček‘, výsledek je vlastně i mým dosud nejlepším v kariéře. Navíc jsem rád, že i tento starší model subaru dokázal, že umí dojíždět do cíle,“ uzavřel hodnocení Tomaštík a dodal: „Rozhodně se už teď těšíme na téměř domácí Barum rally Zlín, kde se budeme muset popasovat s tvrdou konkurencí. Věříme, že i tento start pro nás dobře dopadne.“       

  

    

             tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Pelhřimov 2006, foto Robert Jeníček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose