www.car.cz
 

Pro Smrže je Welkom zakletý. Na špatných gumách 21 místo
     tisková zpráva


Naštvaný Kuba Smrž skončil vinnou špatně zvolené zadní pneumatiky až na 21. místě v cíli

Slunečné počasí, teplota okolo 20 stupňů Celsia a 45 tisíc diváků se sešlo na okruhu Phakisa Freeway poblíž Welkomu, aby shlédlo zahajovací závod letošního seriálu MotoGP. A když je něco poprvé, tak tedy pořádně a s velkou parádou. Své premiérové vítězství v kariéře získal ve stopětadvacítkách Andrea Dovizioso na tovární Hondě. Dalším premiantem i když trochu v jiném, řekněme hektičtějším stylu se stal v sedle modré Yamahy Valentino Rossi. Ten při svém premiérovém startu za „ladičky“ vybojoval již své 60 vítězství v kariéře.

Vítězství ve které málokdo a ani on sám nedoufal. V kategorii čtvrtlitrů projel cílem nedělního závodu další modrý stroj. Honda řízená Dani Pedrosou v poslední zatáčce zcela suverénně překvapila po celý víkend suverénního Francouze de Punieta.

Čech v holandských barvách Kuba Smrž, svou smůlu na místním závodišti neprolomil a skončil v cíli na 21. pozici, jenž opravdu nekoresponduje s jeho představami a výkony.

Jakub Smrž : „Ranní warm up jen potvrdil, že se nám podařilo doladit podvozek dle našich představ. Start se sice nepodařil, tak jak bych si přál, ale nijak výrazně jsem se nepropadl. Zmatek po pádu jiných jezdců v první zatáčce, mne navíc uvěznil v klinči 5 členné skupiny ze které se následně dalo a i bojovalo o bodované příčky. Prokousal jsem se hned na 18.místo. Od 5.kola však začala strašně prokluzovat zadní pneumatika.

Z každého výjezdu jsem pak ztrácel a časy na jedno kolo byly pomalejší. Dvě třetiny závodu se s tím vlastně nedalo jet, ale chtěl jsem závod dokončit. Bojoval jsem až do konce o každou příčku. Po závodě jsme s mechaniky zjistili, že jsem jel jakýmsi nedopatřením na mnohem měkčí směsi, než bylo plánováno. Nebyla to moje chyba, ale lidský přehmat, tím se ovšem nechci omlouvat.

Stávat by se to rozhodně nemělo, ale k závodění lidský faktor nemyslitelně patří. Jsem naštvaný, protože vím, že jsem měl na to skončit na bodovaných příčkách“.

 

 



Pořadí v cíli:
1 Daniel PEDROSA HONDA
2 Randy DE PUNIET APRILIA
3 Sebastian PORTO APRILIA
….
21 Jakub SMRŽ HONDA 1’37.688

MPAFoto.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose