www.car.cz
 

SCC po Lausitzu zamíří do Mostu
     3.8.2006 17:52 - Vladimír Rožánek


Na německém okruhu Eurospeedway Lausitzring se konal další víkend plný řevu motorů Sports Car Challenge. Na startu se znovu objevil i druhý muž první divize Angličan Sinclair, aby napravil svůj deštivý nezdar z Hockenheimringu.

 

Na start sobotní kvalifikace se postavilo 13 vozů. Chyběl tam Georg Hallau, který neměl ještě svůj vůz MRP Honda pro tento závod k dispozici. V Německu se na startu neobjevil ještě další ze Švýcarů Adi Gartner se svým Martini Alfa Romeo V6.

 

Gerd Beisel opět startoval se slabším vozem PRC BMW 3,2, protože jeho nová zbraň Norma M2000 BMW 4,0 zůstala kvůli testům jen v garáži. 

 

Už v kvalifikaci začaly nesnáze týmu Mobi Racing, za který startují Thomas Wolfert a Henry Uhling, prvního potkal problém s brzdami a druhý měl problémy s řazením. Tréninkovým jízdám opět vévodil stroj Jade 2 Nissan a pilot Sinclair mohl být se svým výkonem opět spokojený a zajistil si pole positions.

 

Na druhou Sabrinu Hüngebuhler ya Švýcarska najel 0,8s. Až třetí místo do sobotního závodu zbylo na vedoucího Rakušana Payra na PRC Ford Cosworth F1. Syn stavitele vozů PRC Emanuel Pedrazza ukořistil s PRC Honda v druhé divizi druhé místo na startovním roštu. Nový muž v prototypu PRC Opel Otto Dragoun se spíše s autem seznamoval a výsledkem bylo poslední 13. místo. V Německu se na startu neobjevil ještě další ze Švýcarů Adi Gartner se svým Martini Alfa Romeo V6.

 

První závod dlouho vypadal na jasnou záležitost pro Angličana Sinclaira s Jade 2 Nissan, ale jeho zelený Jade skončil v jedenáctém kole, kvůli poruše tlaku v benzínovém potrubí, kterou způsobilo nefunkční palivové čerpadlo. Skončil tak na 10. místě a nabitou motivaci, kterou získal v kvalifikaci rychle pozbyl, ale čekal na něj ještě druhý závod. Na prvním místě dojel opět Wolfi Payr na konstrukci PRC s motorem Cosworth F1.

 

Na záda se mu však pěkně pověsila mladá Švýcarka Hüngebuhler, která na Oselle BMW nedala nic zadarmo a na vítěze ztratila jen 0,9s. Na pódium se pak ještě třetím celkovým místem a vítězstvím v divizi 2 podíval Pius Truffer s PRC BMW. Druhým místem v divizi 2 pak ještě zabodoval Němec Kormann se svým PRC BMW. V druhé divizi zatím druhý Gerhard Münch s Normou nezajel zrovna nejlépe a jeho výkon stačil až na 5. místo v divizi.

 

Druhou kvalifikaci na další závod opět zajel nejlépe Sinclair, šanci na body tak ještě neztrácel. Wolfi Payr měl šanci se udržet v čele Sports Car Challenge, ale jeho snaha skončila už ve druhém kole nedělního závodu, když mu službu vypověděl hnací hřídel jeho PRC Cosworth F1. Souboj o první místo se tak plně odehrával v režii Angličana Sinclaira a švýcarské mladice Hüngebuhler s Osellou, která vloni proháněla méně známý prototyp URD BMW a zvítězila v první divizi Interserie. Nakonec zvítězil Sinclair, před Švýcarkou a nadělil jí 7 sekund.

 

Gerd Beisel vypnul svůj výkon na plné obrátky a celkově mu patřilo s PRC BMW třetí místo. V druhé, slabší divizi opět zvítězil Švýcar Truffer na PRC BMW, druhý dojel Kormann a třetí místo získal Matzinger s dalším PRC Opel. Pedrazza musel opustit třetí příčku, protože mu bez varování vypověděl službu jeho nový motor Honda. Až páté místo v druhé divizi zajel Gregor Fischer, který pro tento závod přesedlal do druhé divize a PRC Honda.

 

 

Výsledky SCC Lausitzring Německo:

 

  1. jízda

 

Wolfi Payr ( A ) PRC Ford Cosworth F1 D1

Sabrina Hüngebuhler ( CH ) Osella BMW 3,0 D1

Pius Truffer ( CH ) PRC BMW D2

Gerd Beisel ( D ) PRC BMW 3,2 D1

Peter Kormann ( D ) PRC BMW D2

Emanuell Pedrazza ( A ) PRC Honda D2

Gerhard Münch ( D ) Norma M20 Honda D2

Gregor Fischer ( CH ) PRC Honda D2

 

  1. jízda

 

Tony Sinclair ( GB ) Jade 2 Nissan D1

Sabrina Hüngebuhler ( CH ) Osella BMW 3,0 D1

Gerd Beisel ( D ) PRC BMW 3,2 D1

Pius Truffer ( CH ) PRC BMW D2

Peter Kormann ( D ) PRC BMW D2

Karl H. Matzinger ( A ) PRC Opel D2

Gerhard Münch ( D ) Norma M20 Honda D2

Gregor Fischer ( CH ) PRC Honda D2

 

 

Nyní čeká účastníky Sports Car Challenge přesun do severočeského Mostu, kde budou hostem víkendu plného rychlých strojů při Matador Czech Truck Prix, které se koná 26. – 27. Srpna.

 

text Vláďa Rožánek

foto Kerstin Meike


 
 
Fotogalerie:   Interserie Most , květen 2006, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose