www.car.cz
 

Nový a vyjímečný autobusový motor Scania
     4.8.2006 12:43 - tisková zpráva


Nový autobusový motor Scania - výjimečné jízdní vlastnosti a komfort

Praha, 4. srpna 2006  Scania nyní rozšiřuje svoji poslední řadu autobusů o další novinku – autobusový podvozek vybavený 12litrovým motorem o výkonu 470 hp. Typickou aplikací je třínápravový luxusní turistický autokar Scania Irizar PB. Vozidlo určené zejména pro dlouhé trasy poskytuje nepřekonatelné jízdní vlastnosti.

 

Srdcem výkonového řetězce je 12litrový šestiválcový motor Euro 4, který se může pochlubit několika průkopnickými technologiemi jako jsou turbocompound, EGR (recyklace výfukových plynů), HPI (vysokotlakové vstřikování paliva) a nový systém elektronického řízení motoru Scania. 

Motor je standardně kombinován s nejnovější 12stupňovou převodovku vybavenou automatickým systémem řazení Scania Opticruise.  Součástí základní výbavy je také nový Scania Retardér. Ten dosahuje 3500 Nm brzdného momentu, což je o 500 Nm více než retardér předcházející generace. Navíc je brzdný výkon při nižších otáčkách o 20 procent vyšší.

Nový motor poskytuje vysoký výkon a točivý moment od nízkých otáček s dostatečnou rezervou v každé situaci. Scania tak nabízí řešení, které kombinuje výborné provozní charakteristiky a výjimečně ekonomický provoz,“ vysvětluje Zdeněk Abrahám, regionální manažer prodeje autobusů Scania CZ. Snadné ovládání, plynulé řazení a výjimečně tichý motor zajišťují klidnou jízdu a vysoký komfort, který zcela jistě ocení nejen řidič, ale i cestující.

 


Scania Czech Republic s.r.o.          

 

PR


 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose