www.car.cz
 

Sébastien Loeb před Německem: Jsme připraveni bojovat
     4.8.2006 19:31 - tisková zpráva


Marc Van Dalen: Druhá půle bude těžší!
Jean- Pierre Mondron a Marc Van Dalen za tým Kronos Racing:

Z Naninne do Trieru to není daleko. Tým Kronos bude doslova v domácím prostředí…
Mondron: Belgie nemá možnost pořádat podnik WRC a tak Německo bude jakoby „naše“. Přesto jsme se tohoto podniku jako tým účastnili pouze dvakrát a oba starty máme v živé paměti.V roce 2002 naše auto vedli Bruno Thiry a Stéphane Prévot a skončili na nádherném pátém místě. Loni Xevi Pons a Carlos Del Barrio byli celkově devátí, ale vyhráli mezi privátními posádkami. Naše dvě C2 Super 1600 slavily úspěch mezi juniory. Doufám, že uspějeme i letos a že nás přijede podpořit hodně belgických fanoušků.

Poprvé nasazujete Daniho Sorda pro boj o body do Poháru konstruktérů. Proč?
Marc Van Dalen: Kronos počítá s oběma mladými a nadějnými jezdci vedle Sébastiena Loeba. Naší snahou je vytvořit jim co nejlepší podmínky a zázemí a také jim pomáhat, aby se stali skutečnými profesionály. Během první poloviny mistrovství světa měl Xevi Pons získat co nejvíce bodů pro tým.

Vzal to velmi vážně a odvedl vynikající práci, neboť v seriálu vedeme. Dani Sordo bude mít  v Německu a ve Finsku za úkol dojet do cíle a učit se, jak čelit obrovskému tlaku, který se získáváním bodů souvisí. Je to pro něho další test a věřím, že ho zvládne stejně brilantně jako ty předcházející.

Jak vidíte druhou polovinu sezony?
Mám pocit, že bude těžší než ta první. S osmi podniky za necelé  čtyři měsíce včetně tří zámořských a s Japonskem mezi nimi, kde se také Kronos objeví. Všechno bude hodně intenzivní a rychlé, když všechno půjde, jak má a nenastanou problémy. Mezi Německem a Finskem je pouhý týden času na transport do Jyväskylä, na kontrolu nastavení vozů pro šotolinový povrch.

I v těchto podmínkách uděláme maximum pro naše piloty, jak tomu bylo v první polovině sezony, připravíme jim vozy výkonné a spolehlivé. Můžeme také počítat s pomocí týmu Citroën Sport. Náš prioritní cíl je, umožnit Loebovi s Elenou udržet vedení v pořadí jednotlivců. Ale rovněž se pokusíme zůstat na čele pořadí v Poháru konstruktérů.

Sébastien Loeb: Jsme připraveni bojovat

Během vašeho účinkování v závodě 24h Le Mans byl zveřejněn kalendář WRC pro rok 2007. Co mu říkáte?
Hustota podniků kolem Středozemního moře byla taková, že je logické, aby dva z nich byly vyřazeny. Vždycky jsem říkal, že pokud se jede Švédská rallye na zasněženém povrchu, patří mezi mé oblíbené. Pokud bude podobné i Norsko, bude to pro nás další potěšení. Portugalské tratě jsou velmi pěkné a můžeme si být jisti, že se nám tam dostane vřelého přijetí, stejně jako v Argentině. Irsko přináší do kalendáře další asfaltový podnik. Je to ale asfalt, který by se měl od ostatních lišit a bude trochu zrádný. Celkově tyto soutěže přispějí zajímavosti seriálu a vyrovnají poměr různých povrchů - sněhu, šotoliny a asfaltu.

Jaká byla příprava na Německo?
Trať soutěže zůstává během let poměrně stabilní. Stejně tak my určujeme každý rok nastavení Xsary stejným způsobem. Dolaďovali jsme ho  v oblasti Vosges, která je podobná Sársku, a dále v Německu mezi typickými moselskými vinicemi. A neustále jsme objevovali zajímavé věci! Tentokrát ale byly testy poněkud zvláštní: zaprvé proto, že jsme s Xsarou naposledy testovali na asfaltu, ale především proto, že jsme s sebou měli i C4 WRC. Opravdu jsme si to užili...

Osud chtěl, že v rozmezí pouhého týdne se utkáte se svým největším rivalem Marcusem Grönholmem nejprve na vašem a pak na jeho písečku...
To je vzrušující, nemyslíte? Oba se budeme snažit vyhrát v teritoriu toho druhého... Začínáme v Německu, budu se tedy o vítězství "doma" snažit jako první já. Jsem hodně opatrný. Marcusovi se tam většinou dařilo.

V roce 2003 jsem vyhrál o pouhé čtyři sekundy a je vidět, že jeho auto jede od začátku roku dobře. Souboj to bude těsný a může se stát, že se do něj zapojí i další jezdci. Důležitou roli může sehrát také počasí. Každý mě sice považuje za favorita, ale já vím, že ještě nic není hotové. Věřím týmu Kronos, Xsaře, Danielovi i sám sobě. Jsme připraveni bojovat.


PR


 
 
Fotogalerie:   OMV Rallye Veszprém, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose