www.car.cz
 

TipCars Rally Team v Pelhřimově opět se třemi želízky
     7.8.2006 19:38 - tisková zpráva


Šestým podnikem Mediasport Mistrovství ČR ve sprintrally 2006 byl 3. ročník Rallye Pelhřimov – memoriál Tomáše Vojtěcha. Na startu se sešlo 108 posádek připravených zabojovat na téměř devadesáti ostrých kilometrech.

 

Jako v Pačejově a Kopné, projely startovní rampu i v Pelhřimově tři posádky TipCars Rally Teamu. Se startovním číslem 17 odstartovali s Mitsubishi Lancer EVO VIII  Martin Kožmín a Míla Talaváňa. Druhou posádkou na startu byli Josef Kukelka s Pavlem Ryšánkem opět s vozem Mitsubishi Lancer šesté evoluce a třetími zástupci TipCars Rally Teamu v poli bojujících o cenné body, byla Honda Civic 1,6 VTi s posádkou Marek Kulda, Zdenka Maroušková.

 

Pelhřimovský sprint byl sestaven ze tří průjezdů třemi rychlostními zkouškami. Jednotlivé testy byly seskládány z rychlých i technických pasáží a již při seznamovacích jízdách bylo zřejmé, jak moc se organizátoři snažili, aby se jejich rally posádkám i divákům líbila. Velká část tratí vedla po úzkých asfaltových cestách v polích a rychlé širší úseky byly ztíženy několika přírodními retardéry... Na Křemešníku - trať RZ3 - připravili Organizátoři pro diváky i posádky zpestření v podobě radarového měření rychlosti všech soutěžních vozů. Výsledky těchto měření byly velice zajímavé…

 

Posádce TipCars Rally Teamu, Martinu Kožmínovi s Mílou Talaváňou, zde byla naměřena hodnota 161 km/hod. tj. osmnáctý nejrychlejší čas v celém startovním poli. Tato soutěžní dvojice však byla nucena poprvé v letošní sezóně odstoupit pro technický problém na voze. V RZ6 zatavilo vadné turbo ještě novotou vonící Lancer EVO VIII, v té době figurující na třinácté pozici mezi pévéčky bodujícími do MČR.

 

Lépe se dařilo dvojici Kukelka – Ryšánek, kteří se pomalu dostávají do tempa a zlepšují své výkony závod od závodu. Své Mitsubishi Lancer EVO VI dovezli do cíle i po dlouhém výletu mimo trať. Pelhřimovskou soutěž zakončili na 14.místě mezi velkými enky a v absolutním pořadí jejich výkon znamenal 27. pozici.

 

Posádka Marek Kulda a Zdenka Maroušková s Hondou Civic 1,6 VTi dosáhli v Pelhřimově na 3. místo ve třídě N2 a získali tak dalších 12 bodů do letošního hodnocení MČR ve Sprintrally. Ve skupině N si vyjeli 6. místo a v absolutním pořadí tento výkon stačil na 32. pozici. Po svém třetím závodě v této třídě, se dostávají v hodnocení MČR ve Sprintrally na průběžnou třetí pozici ve třídě N2.

 

K tomuto umístění nám trochu pomohly technické problémy našich soupeřů. Jedeme s Hondou poměrně rychle, ale zrovna v Pelhřimově jsme dost chybovali. Výsledek mohl být možná lepší… V RZ2 jsme se točili v hodinách, na další vložce utržená lyžina, v RZ7 výlet do polí. Poslední rychlostku jsme jeli v dešti na suchých gumách, takže jsme zvolnili, ale i tak se nám nepodařilo odbočit do jednoho z retardérů a při následném couvání jsme ztratili dalších pár vteřin…

 

Do konce závodní sezóny zbývají ještě tři sprinty, tak se těšíme na další boje s velmi rychle jedoucími Václavem Dunovským, či Janem Šlehoferem. Zkušenost a rychlost posádky Henzl – Čečil je pro nás také motivací k lepším výkonům…“ bilancuje Marek Kulda.

 

 

Dalším podnikem, kterého se TipCars Rally Team zúčastní, je XIV. Böttcher Rally Vyškov v termínu 7-9. září 2006. Na soutěžící posádky zde čeká 78 kilometrů v osmi rychlostních zkouškách.

 

 

Tisková zpráva TipCars Rally Team

 

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose