www.car.cz
 

F3: Jedničkou českého týmu bude zřejmě žena
     tisková zpráva


V Nizozemí a posléze i na domácím okruhu český tým při testování vypomohl renomované italské stáji Prema Powerteam, která patřila mezi účastníky evropské série formule 3. „S týmem spolupracujeme již delší dobu a protože Italové po posled-ních závodech v Asii neměli k dispozici svoji techniku, která byla na cestě lodí do Ev-ropy, požádali nás o pomoc,“ sdělil Kostelecký.

Za asistence zástupců italského tý-mu jsme s naším vozem uskutečnili dvoudenní testy dvou japonských jezdců Keiko Hirateho a Hiranaka Katsujukiho,“ uvedl dále Kostelecký a ke zkouškám dodal: „Velmi dobré kvality prokázal především Hiranaki, který letos obsadil osmé místo v evropském šampionátu formule 3 a třetí skončil v prestižních mezinárodních závodech v Macau. Přestože nebyly zcela ideální podmínky pro testování, v Brně japonský pilot s naším monopostem dosáhl času 1:52,5, čímž o téměř dvě vteřiny překonal dosavadní rekordní čas formule 3.“

Na brněnském okruhu český tým absolvoval také testy s Němkou Catharinou Felser, se kterou Jaroslav Kostelecký začal jednat o spolupráci v nové sezóně. „S nadějnou závodnicí jsem uskutečnili první seznamovací tréninky a předběžně se do-mluvili, že Catharina u nás bude v příštím roce startovat. Dohoda by měla být defini-tivně uzavřena v dalších týdnech,“ uvedl stájový manažer k angažování velice sledované dívky, jenž letos v prestižním německém šampionátu formule 3 obsadila celko-vě šestou pozici a dvakrát stála na stupních vítězů.

Pokud budeme v nové sezóně nasazovat dva vozy, Catharina se s velkou pravděpodobností v týmu stane pilotem číslo jedna,“ dodal Kostelecký.

Další část přípravy na sezónu 2004 stáj KFR Team F3 odstartuje v polovině ledna a do konce prvního měsíce nového roku plánuje absolvovat další testování. „Chystáme se pokračovat v přípravných testech na několika okruzích na jihu Evropy. Přesnější program bude stanoven v dalších dnech,“ dodal Kostelecký.

Karel Lapáček
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose