www.car.cz
 

Druhý závod ME se jel ve Valencii. Značky vede Alfa
     Pavel Jelínek


Dvacet čtyři jezdců se postavilo na start druhého dvojzávodu Mistrovství Evropy cestovních vozů ve Valencii, ovšem jednoznačnou převahu měli tentokrát piloti stáje Autodelta Squadra Corse jezdící s továrními vozy Alfa Romeo.

V sobotní kvalifikaci se tito jezdci seřadili v pořadí Augusto Farfus - Gabriele Tarquini - Fabrizio Giovanardi, prvním BMW byl vůz řízený Andy Priaulxem na 4. místě, překvapením byl Seat Franka Diefenbachera na místě pátém a taktéž umístění papírové nějsilnějších soupeřů italské Alfy ze stáje BMW Team Deutschland, kteří obsadili až sedmé a dvanácté místo. Svůj vůz v šampionátu poprvé představil dánský Peugeot Sport Engineering, za volant "třistasedmičky" se posadil Jan Magnussen.

Na nepovedenou kvalifikaci chtěli zapomenout Dirk i Jörg Müllerové, kteří se po startu první jízdy dokázali probojovat na pátou, resp. sedmou pozici, kterou si druhý jmenovaný ve 3. kole ještě o jedno místo vylepšil. Naopak vůbec se nevedlo Seatu, když Diefenbacher špatně odstartoval a oba dva jeho týmoví kolegové odstoupili po kolizi s Tomem Coronelem. Prialux si svou pozici z kvalifikace udržel po celý závod. Čelo startovního pole si hlídaly italské vozy, jedinou změnou oproti kvalifikaci byl Farfusův propad po jezdecké chybě na třetí místo.

Výsledky 1. jízdy:
1.Tarquini - 2. Giovanardi - 3.Farfus - 4.Priaulx - 5.D.Müller - 6.J.Müller - 7.García (BMW) - 8. Tavano (Alfa Romeo)

Díky pravidlu o obráceném pořadí na startu oproti výsledkům první jízdy vedl pole jezdců po prvním kole García následován oběma Müllery, ovšem místa na stupních vítězů patřila opět pouze továrním jezdcům na Lafách, kteří kolo po kole zdolávali své protivníky a dokočili jízdu v pořadí Giovanardi - Tarquini - Farfus. Čtvrtý dojel Dirk Müller, o pátou příčku svedli souboj Jörg Müller s Priaulxem, vítězně z ní vyšel prvně jmenovaný. Tavano si o jednu příčku polepšil a skončil sedmý následován týmovým kolegou Rangonim.

Do čela celkového pořadí se tak po čtyřech jízdách vyhoupli jezdci stáje Autodelta:
1.Tarquini 28 - 2.Giovanardi 26 - 3.J.Müller 22 - 4.D.Müller 21 - 5.Priaulx 20 - 6.Farfus 12

Mezi značkami nyní vede Alfa Romeo s 54 body, druhé je BMW se 47, Seat si ve Valencii nepolepšil a jeho konto má hodnotu 8 bodů.

Kamil Dušek, www.car.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose