www.car.cz
 

Desátý ročník Octávia cupu míří po letní pauze do finále
     7.8.2006 19:54 - tisková zpráva


Předposlední setkání bude napínavé

 

Po letní pauze už zase začíná stoupat předstartovní horečka účastníků desátého ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu. K letošnímu čtvrtému podniku se jezdci následující víkend sejdou v Mostě, aby zde v rámci Race Car Challenge 2006 v předposledním podniku bojovali o cenné body. Stav je jako obvykle poměrně vyrovnaný, rozhodovat budou setiny a tisíciny sekund i všudypřítomné náhody.

 

Mostecký víkend bude mít obvyklý průběh, jen je opět na páteční odpoledne přidáno jedno exkluzivní volné testování. „Vycházíme z toho, že od posledních závodů v červnu uplynuly už zase víc, než dva měsíce a tak chceme jezdcům dát příležitost, aby se zase dostali do tempa,“ řekl Milan Polanský z promotérské společnosti RING racing. Dodal, že startovní listina zůstává víceméně beze změn a na roštu se očekává opět přes dvacet aut.

 

Bodovací tabulka hovoří o tom, že po třech podnicích vede Michal Matějovský, ale teoreticky vzato, ještě sedmý Honza Dostál by mohl myslet na titul, protože v koncové kalkulaci se budou každému jezdci škrtat výsledky dvou nejhorších závodů. Na druhou stranu je však na podobné spekulace možná ještě příliš brzo, protože do konce letošního ročníku stále chybí ještě celkem čtyři ostré bodované jízdy a během nich se může odehrát cokoli. Pro pořádek tedy lze jmenovat ještě i Erika Janiše, Jiřího Navrátila, Jiřího Janáka, Adama Lacka a Václava Brejlu, kteří jsou v průběžném bodování na předních místech.

 

Volný trénink octavií startuje v sobotu v 9,20 a pět minut před půl dvanáctou dopoledne jezdci vyrazí do oficiální půlhodinové kvalifikace. Superpole pro deset nejrychlejších z ní odstartuje přesně ve 14,00. Program nedělních závodů zahájí dopolední první jízda octavií v 10 hodin a 20 minut a odpoledne ve 14,40 startovní pole vyrazí do druhého závodu.

 

Tak, jako už je v bohaté historii poháru tradiční, na neděli ohlásili návštěvu exkluzivní hosté. Těmi tentokrát budou Richard Genzer a Michal Suchánek. Slavná dvojice už  s octaviemi v minulosti do styku přišla.

 

Výrazy, které používal „Geňa“ poté, co vystoupil z ostrého vozu po předváděcí jízdě, však není možné reprodukovat. Je vysoce pravděpodobné, že i tentokrát  bude svezení hostů v nedělní polední pauze zdrojem všeobecného veselí.

 

(7.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria v Mostě - potřetí - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose