www.car.cz
 

Pavel Valoušek překvapivě a dočasně mění před Německem spolujezdce
     7.8.2006 20:00 - tisková zpráva


OTROKOVICE – Po několikatýdenní pauze zapříčiněné mistrovstvím světa ve fotbale bude koncem příštího týdne pokračovat mistrovství světa v automobilových soutěžích. Shodou okolností se stejně jako fotbalisté sjedou nejlepší soutěžní jezdci do Německa, kde bude zároveň pokračovat také juniorský šampionát.

 

OMV ADAC Rallye Deutschland má nominovanou také otrokovický mladík Pavel Valoušek, který navíc bude podle plánu startovat také o týden později při Neste Rally Finland. A pokud se všechna jednání podaří dotáhnout do úspěšného konce, o další týden později by se měl představit na své domácí Barum Rally Zlín.

 

Tohoto velmi náročného programu se však zúčastní se zbrusu novým spolujezdcem. Jeho dosavadní spolujezdec Pierangelo Scalvini totiž nemůže kvůli zdravotním problémům pokračovat v letošní sezóně. Hodně mě to mrzí, ale Pierovy problémy s očima mu nedovolí usednout do závodního vozu. Zatím intenzivně navštěvuje speciální kliniku v Olomouci, ale stav se zatím příliš nelepší. Pevně věřím, že se co nejdříve uzdraví,“ konstatoval k nepříjemné situaci Pavel Valoušek.

 

Novým spolujezdcem, který usedne pro zbývající soutěže letošní sezóny po bok Pavla Valouška, bude Zdeněk Hrůza. Jednadvacetiletý rodák z Telče zahájil svou kariéru v roce 2003 po boku Pavla Přibyla ve Škodě Felicii ve třídě N1. Během své dosavadní krátké kariéry startoval po boku Michala Hory, Miloše Vágnera či Radka Mifky. Pomáhal také jako ledový špion Martinu Prokopovi na domácích a posléze také na světových kolbištích.

 

„Když bylo jasné, že nebudu moci pokračovat s Pierem, příliš dlouho jsem se nerozhodoval. Se Zdeňkem už jsem dělal ledového špiona Martinu Prokopovi a v autě jsme si rozuměli. Navíc i mimo soutěžní vůz je to pohodový člověk, takže jsem se rozhodl pro něj,“ prozradil k výběru nového spolujezdce Pavel Valoušek.

 

Posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza se poprvé představí na Rallye Deutschland. Na soutěž už se strašně těším, dlouho jsem neseděl v závodním autě. Ostatní soupeři většinou alespoň jeden závod jeli, ale nedá se nic dělat. V loňském roce jsme dokázali zajíždět velice slušné časy a tak doufám, že i letos by se to mohlo opakovat,“ popsal své šance Pavel Valoušek.

 

Pouhý týden po Německu se jede Neste Oil Rally Finland. I zde se nám vloni dařilo, opět jsme jezdili velmi dobré časy hned za továrními jezdci. Bohužel, už od druhé etapy jsme se potýkali s technickými problémy, několikrát během závodu nám dokonce hořel vůz. Nakonec jsme museli odstoupit až v samotném závěru ze čtvrté příčky mezi juniory,“ naznačil Valoušek, že i letos by mu mohlo Finsko sedět.

 

Opět jen týden po Finsku následuje svátek automobilových soutěží v České republice, Barum Rally Zlín. Barumka je naše srdeční záležitost. Je to doma, vždy se tu chceme ukázat. V současné době se o našem startu stále jedná a já jen doufám, že se nám to podaří dotáhnout do úspěšného konce,“ prozradil Pavel Valoušek a obratem dodal: Určitě nebudeme startovat s továrním Suzuki Swift S1600, protože po Deutschlandu a Finsku nebude k dispozici ani jeden exemplář ve stoprocentní kondici.“

 

 

www.pavel-valousek.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pelhřimov 2006, havárie Pantálka, foto P. Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose