www.car.cz
 

Lukáš Pešek ve Welkomu dojel , ale bez bodů
     tisková zpráva


(pátek 16. 4.) Ve startovním poli třídy 125cc nechyběl ani český jezdec Lukáš Pešek, který bude letošní sezónu bojovat o mistrovské body společně s týmem AJO Motorsport. Lukáš komentoval první den závodů takto:

Dnes to vůbec nebyl dobrý den. Při ranním tréninku se mi zadřel motor a odpoledne při kvalifikaci jsem v jedné z rychlých zatáčce spadl na předek. Byl to v letošní sezóně první pád a doufám, že jsem si smůlu už vybral a v zítřejší kvalifikaci a v závodě bude vše v pohodě“.

Lukáš se během dnešního dne nejvíce potýkal s nastavením odpružení, což je na zdejší nerovné trati velmi důležité. Nesprávně fungující odpružení bylo také příčinou pádu v kvalifikaci. Lukáš se v ranním volném tréninku umístil na 28 místě. Do odpolední kvalifikace nastoupil s novým motorem a postupně dokázal zlepšovat svůj čas, ale díky pádu musel kvalifikaci předčasně ukončit. I přesto se dokázal posunout o jednu příčku na celkové 27. místo.

Lukáš Pešek ve Welkomu (02) -(17.4.2004)

Do zítřejšího prvního závodu mistrovství světa silničních motocyklů sezóny 2004 odstartuje český jezdec Lukáš Pešek, jedoucí s podporou brněnského Automotodromu v týmu AJO Motorsport, z 27 startovní pozice. I přes výrazné zlepšení o téměř 2 sekundy oproti času, který Lukáš zajel ve včerejší kvalifikaci, se Lukášovi nepodařilo výrazněji se posunout dopředu ve startovním poli a zajistit si tak výhodnější pozici na startu zítřejšího závodu.

Včera jsem měl problémy s nastavením podvozku, ale ty se nám už podařilo odstranit. Motorka se teď chová dobře, ale zase bych potřeboval trochu větší výkon. Budeme na motoru ještě pracovat, abychom na zítra byli připraveni. Bude to těžký závod, ale těším se na něj.“ Řekl Lukáš Pešek po skončení dnešní kvalifikace.

Lukáš Pešek ve Welkomu (03) -(18.4.2004)

Lukáš Pešek, který v letošní sezóně s podporou brněnského automotodromu učastní mistrovství světa silničních motocyklů jako jednička stáje AJO Motorsport, absolvoval úspěšně úvodní závod letošní sezóny, Velkou cenu Afriky ve Welkomu. Během uplynulého víkendu se tým potýkal s technickými problémy, díky nimž se Lukáš Pešek kvalifikoval do nedělního závodu až na 27. místě startovního pole. I přes nepříliš výhodnou startovní pozici však Lukáš výborně zvládl start a od prvních metrů se začal posouvat dopředu ve startovním poli. Welkom patří mezi několik okruhů mistrovství světa, na kterých Lukáš ještě nestartoval. A proto je 20. místo ze závodu výrazným úspěchem a dobrým startem do letošní sezóny.

Manažer týmu AJO Motorsport, Aki Ajo byl s výkony svých jezdců v závodě spokojen a uplynulý víkend komentoval takto:

„S dnešním závodem jsem maximálně spokojen. Během celého víkendu jsme měli problémy s nastavením motocyklů a s výkonem, ale do dnešního závodu se nám je podařilo odstranit a připravit kvalitně stroje. Oba naši jezdci zajeli dobrý závod a hlavně Lukáš dnes ukázal, že umí bojovat a že je dobrý jezdec. S jeho dnešním výkonem jsem velmi spokojen a věřím, že se bude v průběhu sezóny výrazně zlepšovat.“

Dobře jsem odstartoval a už v první zatáčce jsem se hodně posunul dopředu. Motorka dneska jela výborně a tak jsem mohl zajet mnohem lepší časy než v kvalifikaci. Na to, že jsem startoval 27. a během závodu jsem se dostal třikrát mimo trať, tak jsem s dvacátým místem v závodě spokojenej. Nebýt těch chyb, určitě bych byl na bodech“ řekl Lukáš po závodě.

AMD Brno

oficiální stránky okruhu: http://www.automotodrombrno.cz/


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose