www.car.cz
 

Křenek motorsport ukončil první sérii testů svých sedmi vozů
     tisková zpráva


V zahajovací přípravné části bylo odzkoušeno sedm závodních vozů

Dva týdny před zahájením mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích tým Křenek motorsport ukončil svoji první přípravnou část před sezónou. V počáteční testovací fázi stáj z Měšic u Prahy vyzkoušela všechny čtyři vozy, které nasadí do českého šampionátu a testům byla podrobena také tři pohárová vozidla týmu Bohemia Racing Team, s nímž bude Křenek motorsport letos opět spolupracovat.
První část příprav před startem okruhového šampionátu manažer a majitel týmu Josef Křenek označil jako funkční testy. NF"Úkolem bylo, abychom u všech vozidel provedli základní ověření, otestovali jejich připravenost a zjistili funkčnost změn, které byly v zimní přestávce na automobilech provedeny," řekl Křenek k první zkušební sérii, jejíž výsledky vedoucího týmu potěšili. "Navzdory tomu, že se jednalo teprve o zahajovací část testů, jsme v porovnání s loňskými daty u všech vozidel zaznamenali zlepšení," prozradil s uspokojením Josef Křenek, ale zároveň upozornil, že výsledky je třeba brát trochu s rezervou. "Nesmíme zapomínat, že loňské a letošní nejlepší časy byly dosažené za různých podmínek," uvedl Křenek a doplnil: "V každém případě se v dobré formě ukázali být všichni jezdci."


Nejaktivnější při testování byla Věra Vostrá, která absolvovala téměř sto kol na brněnském i mosteckém okruhu. "Byla to podstatně intenzivnější příprava, než jakou jsem prošla na začátku loňské sezóny. Na brněnské trati jsem se díky tomu také zrychlila o dvě vteřiny na kolo a v Mostě dokonce o čtyři. Zlepšila jsem se především při průjezdu zatáček," uvedla osmnáctiletá pražská závodnice, jenž bude opět startovat v Národní formuli 1400 spolu s Radkem Krakovičem a Radkem Mifkou, který se po první testovací fázi začal připravovat na bakalářské zkoušky na Mezinárodní vysoké škole podnikatelství a práva v Praze.

Tradičně velkou práci pro tým Křenek motorsport při testování odvedl také Jiří Jupa, kterého letos čeká boj na dvou frontách. Čtyřiatřicetiletý jezdec se opět účastní poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup, kde bude startovat ve stáji Bohemia Racing Team s Milanem Maděryčem a Jaroslavem Páralem. O volant další Octavie se Jupa příležitostně podělí v týmu Křenek motorsport s Petrem Vyplelem a Danielem Šormem při vytrvalostních závodech Divize 4. "Přesedání mezi dvěma vozy s odlišným výkonem nebude problém. Rychle se přizpůsobím, což potvrdilo testování," uvedl pilot z Družce u Kladna a dodal: "Nemám ani obavy, že při náročnějším programu se dostaví únava. Naopak, dobré je každé kolo na závodní dráze. Lépe se tak udržím v potřebné formě."


Druhou a závěrečnou fázi přípravných zkoušek Křenek motorsport plánuje provádět v posledních dnech před startem českého mistrovství. "Bohužel vzhledem k obsazenosti obou domácích okruhů dříve ani testovat nelze," sdělil Josef Křenek. "Nyní se dva týdny budeme věnovat kompletní kontrole závodní techniky a u vozidel bude provedena také konečná designérská úprava," uvedl dále týmový manažer.

tisk info
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose