www.car.cz
 

Obchodníci s auty se snaží umlčet sdružení SOVA
     10.8.2006 08:24 - tisková zpráva


Sdružení SOVA čelí dalším pokusům o umlčení svých informačních aktivit. V posledních dnech začali někteří obchodníci, jeden z nich se podepisuje jako „Jiří Brabec“, rozesílat drobným prodejcům ojetých automobilů text, ve kterém je nabádá, aby společnými silami zabránili pokračování internetové informační kampaně SOVA proti přílišnému zjednodušení pravidel dovozu ojetých aut, která platí od 1. července 2006.

Pan Brabec se snaží různé drobné dovozce ojetin přesvědčit, aby vyvinuli tlak na tato internetová media a zamezili dalšímu zveřejňování informací sdružení SOVA, což se jim již už ve dvou případech podařilo, a to na serverech CARS.cz a  Sauto.cz. Po červnovém útoku na stránky SOVA, kdy jejich obsah smazal neznámý
hacker, se jedná o další pokus sdružení umlčet.

„Máme dojem, že se jedná o snahy umlčet naše sdružení, které upozorňuje na triky nepoctivých prodejců. Mnozí z nich jsou inzerenty, proto se snaží ovlivňovat svobodu vyjadřování v této zemi a vydírají media, kde sami inzerují, aby se sdružením SOVA nespolupracovala. Tím se snaží omezit naší schopnost pomáhat motoristům a svobodně se vyjadřovat k nešvarům, které se na trhu ojetin objevují stále častěji,“ zdůraznil Zbyněk Veselý ze sdružení SOVA.

V dopise, zaměřeném proti aktivitám SOVA pan Brabec píše: „Vážený kolego, náhodou jsem Tě vybral, a to proto, že také inzeruješ na www.cars.cz. Možná sis již všiml, že na hlavní straně tohoto serveru je banner (anonce, upoutávka) na ,,SOVA“. Toto je sdružení, které zrovna naší branži - dovozu a prodeji nebo jen prodeji ojetých vozů nepřeje.

Máš-li chvíli a chuť (a měl bys ji mít) kontaktuj správce serveru www.cars.cz, to je ten, kterému za tuto službu platíš, aby se takto za naše peníze nechoval!“
Sdružení SOVA s takovýmto postupem, který se snaží potlačit svobodu projevu, zásadně nesouhlasí. „Žijeme v demokratické zemi, kde by neměl mít svobodu se vyjádřit pouze ten, kdo má peníze. Tento pokus považujeme mimo jiné i za poněkud nervózní reakci na vydání naší příručky, ve které odhalujeme řadu triků neseriózních dovozců ojetin,“ poznamenal Veselý.

K předchozímu útoku na sdružení SOVA došlo ve chvíli, kdy sdružení SOVA zveřejnilo na svých webových stránkách článek, ve kterém informovalo o triku brněnského bazaru EuroCar, s jehož pomocí firma láká z důvěřivých zákazníků peníze navíc za poskytnutí garance. Následně byly webové stránky sdružení www.sdruzeni-sova.cz smazány neznámým útočníkem – patrně hackerem. Sdružení proto přijalo opatření pro zajištění bezpečnosti svých členů, kteří se vzhledem k posledním událostem cítí ohroženi.

Nyní jsou již stránky SOVA opět plně funkční. Na stránkách www.sdruzeni-sova.cz si lidé mohou stáhnout příručku pro zájemce o bezpečnou koupi ojetého
automobilu, kterou sdružení v minulých týdnech opět rozeslalo v tištěné podobě také na odbory dopravy pověřených obcí a STK po celé České republice.

Kontakt:
Sdružení SOVA, E-mail: info@sdruzeni-sova.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Kotrmelec, Sosnová 2006 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose