www.car.cz
 

Kniha Bouřlivé dny i její autoři s výstavou fotek se objeví ve Zlíně
     14.8.2006 09:43 - tisková zpráva


 Bouřlivé dny se objeví ve Zlíně!

 

Oba spojují dva nádherné koníčky. Fotografování a motoristický sport. Řeč je o dvou fotografech, kteří se stále považují za ryze amatérské fotografující fanoušky. Výstava českých fotografů Petra Luska a Marka Felta s názvem Bouřlivé dny s tématikou atraktivního prostředí mistrovství světa v automobilových soutěžích proběhne v Baťově mrakodrapu (budova 21, Krajský úřad Zlínského kraje, 3. patro) v době od 14. do 30. srpna 2006.

 

Slavnostní vernisáž za účasti významných hostů se uskuteční ve čtvrtek 17. srpna ve 12.30 hodin. Výstavu je možné prohlédnout si ve všední dny v době od 7 do 17 hodin a samozřejmě během konání Barum rally Zlín.

 

PETR LUSK fotí mistrovství světa v automobilových soutěžích od roku 2002. Od té doby poznal téměř každou světovou soutěž a seznámil se s mnoha posádkami. Mezi jeho nejoblíbenější světové soutěže patří Argentinská rally, nejoblíbenějšími jezdci jsou Sebastian Loeb a český jezdec Jan Kopecký.

 

Mezi největší Luskovy úspěchy lze zařadit zisk prvenství v prvním ročníku fotografické soutěže Zlaté oko 2005. Svými fotografiemi přispívá do motoristických časopisů Svět motorů a Auto Tip. Lusk fotí od svých začátků výhradně značkou Canon. Mezi jeho další záliby patří rodina. Doma má  kromě manželky dvě dcery Anetku (5) a Elišku (1).

 

 

MAREK FELT se samotnému fotografování nevěnoval od začátku. V roce 1998 začal pracovat jako volný novinář, přispívající do několika novinových periodik. Od roku 2000 pracoval jako redaktor magazínu Autosport magazín. Fotografování se věnuje až od roku 2003, kdy začínal s kompaktním fotoaparátem Olympus. Svou první digitální zrcadlovku Nikon si pořídil až v roce 2004 a od té doby fotí výhradně touto technikou.

 

Mezi jeho nejoblíbenější soutěže patří Finská rally a Rallye Český Krumlov. Nejoblíbenějším jezdcem je Petter Solberg. V současné době pracuje rovněž jako tiskový mluvčí bratří Bryndů a dalších posádek. Přispívá fotografiemi a články do odborných časopisů Offroad, Carauto a Rally report magazín.

 

 

Díky Zdeňku Pekárkovi vydali Petr Lusk a Marek Felt reprezentativní knihu Bouřlivé dny a již nyní připravují na závěr letošního roku pokračování. 

 

 

 

 

 Ve Zlíně 11. srpna 2006                                      Roman ORDELT

                                                                                tiskový mluvčí

                                                                               Barum rally Zlín

       


 
 
Fotogalerie:   Testy Kopecký, foto Petr Lusk, archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose