www.car.cz
 

Jiří Janák o sedm bodů v čele Škoda Octavia Cupu
     15.8.2006 11:03 - tisková zpráva


Čtvrtým podnikem pokračoval okruhový seriál Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. Na mosteckém autodromu dominoval oběma závodům Jiří Janák reprezentující stáj Motosport-Kopecký.

V měřeném tréninku dosáhl Jiří Janák nejrychlejšího času a druhý pilot stáje Ondrej Pilný zůstal těsně za desítkou nejlepších. Na desáté místo zaručující účast v Superpoli Ondrejovi scházely necelé tři desetiny vteřiny a do prvního závodu startoval z jedenácté pozice.

V Superpoli přenechal Jiří Janák nejlepší pozici na startovním roštu Matějovskému o jedenáct setin vteřiny.

Jel jsem víc na jistotu, před šikanou jsem hodně brzy brzdil a přesto ten čas nebyl špatný. Druhé místo na roštu pořád znamená první řadu a hlavně tady v Mostě lepší stopu do první zatáčky,“ řekl Jiří Janák po dosazení druhého času v Superpoli.

Ačkoliv v neděli vládlo mosteckému Autodromu proměnlivé počasí, oba závody se jeli na suchém povrchu. Druhý závod byl však vzhledem k posunutí harmonogramu odstartován zhruba s hodinovým zpožděním.

Do prvního závodu odstartoval Jiří Janák na druhé pozici, ale Matějovský byl penalizován za předčasný start a tím se dostal Jiří Janák do čela závodu, terý si udržel až na cílovou pásku.

Ondrej Pilný byl v průběhu prvního závodu penalizován za kolizi s Jupou trestem Drive Through a později Ondrej ze závodu odstoupil. Byl klasifikován na 16.místě a z této pozice startoval i do druhého závodu. Zde se postupně propracoval až na výslednou 9.pozici.

Před druhým závodem nebylo dlouho jasné, za jakých klimatických podmínek se závod odehraje, ale nakonec i tento závod Škoda Octavia Cupu absolvovali jezdci na suchých pneumatikách Matador.

Jiří Janák jako vítěz prvního závodu v duchu pravidel startoval ze šesté pozice. Postupně se probojoval až na vedoucí příčku a jednoznačně zvítězil. Tím se pilot týmu Motosport Kopecký stal nejúspěšnějším jezdcem Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu o tomto víkendu.

Dva vyhrané závody zároveň znamenají posun Jiřího Janáka do čela průběžného pořadí seriálu před závěrečným dějstvím, které se odehraje rovněž v Mostě.

„Samozřejmě jsem rád. Jednoduché to určitě nebylo, ale měl jsem například štěstí ve smůle Erika Janiše, který by mi ve druhém závodě určitě nedal pokoj. Předjetí Janiho Paasonena nebyl tak velký problém, vybrzdil jsem ho v šikaně,“ řekl spokojený Janák po závodě.

 

Průběžné pořadí Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu:

 

  1. Jiří Janák (Motorsport Kopecký)                      119

  2. Michal Matějovský                                       112

  3. Jiří Navrátil                                                 110

  4. Václav Brejla                                              100

  5. Erik Janiš                                                     93

  6. Jan Dostál                                                   88

 

17. Ondrej Pilný (Motorsport Kopecký)                   16

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Race Car Challenge Most - Škoda Octavia Cup - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose